Skanios Dienos

Vanilės ekstraktas | Dovanų metas artėja

Jau seniai planavau pasigaminti vanilės ekstrakto, kuris puikiai tinka kepiniams ir kokteiliams. Nedidelis butelaitis parduotuvėje kainuoja kelioliką litų, tad gaminti naminį variantą žiauriai apsimoka. Tuo labiau jei dažnai gaminate saldėsius. Pačias vanilės lazdeles atsisiunčiau iš ebay (Prancūzijos), kadangi paskaičiavau, jog pirkti po vieną/dvi parduotuvėje nelabai apsimoka. Po užsakymo mane jos pasiekė per savaitę.

Tokį ekstraktą ruošiu šventiniam laikotarpiui – jis puikiai tiks gaminti mėgstančioms draugėms. Svarbiausia atkreipti dėmesį, jog reikia 2 mėnesių, kol ekstraktas įgaus sodrų skonį ir kvapą bei įgaus tamsų rudą atspalvį, tad gaminti reikia jau dabar. Galiausiai jį galite supilstyti į mažus dailius buteliukus arba gaminti iš karto juose.

Jei niekada anksčiau nenaudojote vanilės lazdelių ar ekstrakto – būtinai pabandykite, pamatysite jog tai visiška kitas reikalas nei vanilinis cukrus. Kvapas ir skonis ne tik, kad skiriasi, bet ir pasižymi maloniu stipresniu aromatu. Sako anksčiau jomis moteris patrindavo odą, kad maloniai kvepėtų.

VANILĖS EKSTRAKTAS

Reikmenys:

1 buteliui:

Gaminimas:

  1. Perpjaukite vanilės ankštis išilgai, sudėkite į butelį ir užpilkite degtine.
  2. Uždarykite ir sandariai laikykite 6 savaites, karts nuo karto pavartant butelį.

Šis ekstraktas naudojamas įvairiausių desertų gamybai ir jo tikrai ilgam užteks.

Pažadu artimiausiu metu pasidalinti besikeičiančia ekstrakto spalva.


Vanilės ekstraktas po savaitės jau įgauna atspalvį.

————————————————————————-