Skanios Dienos

Vištiena su ruduoju cukrumi ir aitriąja paprika

  Dar savaitė vargo, tada krautis čemodanus, skaičiuoti likusias dienas ir vasarą praleisti už Atlanto.

***

  Išgirta vištiena giminės baliuje. Tetos žodžiais: „man patinka – tokia saldžiai aštri, bet būna tokios aštrios, kur neįmanoma valgyti, o čia tokia pats tas”. O ir man patiko, aštri, bet ne per daug ir subtiliai saldi. O šalia šviežių daržovių salotos. Viską dėjau maždaug iš akies, pasigavus interneto platybėse idėją, jog tam galima naudoti cukrų.

VIŠTIENA SU RUDUOJU CUKRUMI IR AITRIĄJA PAPRIKA

16 sparnelių ir 16 blauzdelių (arba ~ 3 kg vištienos):

1. Vištiena sudėti į gilų dubenį, suberti prieskonius ir viską gerai išmaišyti rankomis. Plikti marinuoti per naktį šaldytuve.

2. Kepti ant griliaus arba orkaitėje, žinoma galima ir keptuvėje, kol iškeps. Kepu iš akies, kol gražiai apskrunda ir odelė tampa traški.

Puikaus vasaros sezono.