Skanios Dienos

Arbūzų sangrija

Šiemet mane vasaros šiluma lydi ganėtinai ilgai. Žiemą lankiausi Tenerifėje, tuomet anksti į Lietuvą atėjo vasaros karščiai, jiems einant į pabaigą atvykau į Kanadą, kur kaip tik prasidėjo labai šiltos ir saulėtos dienos. Tad pačia vasara gyvenu jau ne pirmą mėnesį ir visiškai nenoriu jog ji pasitrauktų, atnešdama lietų, vėją ir balas. Nors ruduo ir turi žavesio, bet vasarą, netgi einant į darbą, jautiesi šiek tiek tarsi per atostogas. Tikiuosi Lietuvoje vis dar raškote vasaros vaisius, dalyvaujate piknikuose, keliaujate į gamtą, nors lauke ir nėra tropiškai karšta.

Tikiu, vasarą alaus pardavimai šokteli į viršų. Tuo tarpu aš nesu didžioji gerėja ir jei atsirastų mažiau galimybių „prie kompanijos”, tikriausiai alkoholio suvartojimas sumažėtų dar labiau. Tačiau man patinka labai lengvi gėrimai ir pastaruosius metus mano atradimas – sangrija. Tai galimybė iš vieno litro vyno, sukurti du litrus gėrimo. Vynas, sultys, mineralinis vanduo, daug vaisių ir uogų. Kombinacijų šimtai! Toks gėrimas ir šiek tiek atgaivins, truputėli atpalaiduos, bet jo padauginti ganėtinai sunku, nebent vienu mauku viską ir išgersite. Sangrija – tobula vakarėliams, šeimų vakarienėms, iškiloms ir gimtadieniams. Namuose pagaminta sangrija yra toli gražu nuo sangrijos, kurią galima įsigyti parduotuvėje.

Arbūzų sangrija – tai receptas iš mano knygos „Maistas gamtoje„. Ji gaivi, ryškios spalvos, malonų aromatą jai suteikia mėtos ir laimo vaisius. Ji yra tikras gėris! Išbandę tuo įsitikinsite (mirkt).

Ir pora atvirukų iš Kanados.

Gaivi arbūzų sangrija
 
Pasiruošimas
Gaminimas
Visas laikas
 
Gaivinanti, sodrios spalvos sangrija.
Autorius:
Porcijos: 8 (2 l)
Ingredientai
  • 4 kg arbūzo (maždaug ½ vaisiaus)
  • 1 nedidelio agurko
  • 1 laimo
  • 12 mėtų lapelių
  • 50 ml laimo sulčių
  • 3 valg. š. skysto medaus
  • 750 ml balto vyno
  • 1 l gazuoto vandens
Gaminimas
  1. /3 turimo arbūzo išskobkite, minkštą dalį sutrinkite elektriniu trintuvo ir perkoškite per smulkų sietelį. 350 ml gautų sulčių supilkite į sangrijai skirtą indą.
  2. Išlikusio arbūzo specialiu šaukšteliu išskobkite rutuliukus ir sudėkite į indą su sultimis. Jei tokio šaukštelio neturite, galite arbūzą supjaustyti kubeliais.
  3. Agurką ir laimą supjaustykite plonomis riekelėmis. Kartu su mėtomis sudėkite į sangrijos indą.
  4. Ant vaisių supilkite laimo sultis, skystą medų, vyną ir mineralinį. Viską išmaišykite ir iš karto patiekite.
Pastabos
-prieš ruošiant sangriją, vyną ir mineralinį gerai atšaldykite.
-vyną rinkitės pagal jūsų skonį: jei mėgstate saldesnius gėrimus – saldų, jei mėgstate ne tokius saldžius – sausą.
3.5.3208

Daugiau vasariškų receptų knygoje „Maistas gamtoje”.