Skanios Dienos

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai – sveikas desertas gaminamas naudojant vaisius, juodą šokoladą ir natūralius saldiklus, kaip datulių sirupą ar medų. Putėsių receptas pagaminamas labai greitai; viskas sudedama į maisto trintuvą ir po minutės, jau turite švelnų, sodraus šokolado skonio skanėstą.

Jau kurį laiką visuose receptuose mažinu cukraus kiekį, o receptoriams pripratus – net nesinori ypatingai saldžių tortų ar saldainių. Avokadų putėsiai – švelniai saldūs, o galbūt net silpnai saldūs. Tad tikriems smaližiams rekomenduoju įdėti daugiau sirupo, kokius 6 šaukštus. Kad būtų saldu/gardu, kaip ir esate pripratę.

Šis desertas toks, kurį valgydami ne tik nekenkiate sau, bet kartu gaunate įvairių vitaminų. Ir saldu, ir dar gerai. Toks tobulas derinys! Patiekite jį su vaisiais ar uogomis (priklausomai nuo sezono). Galite papildomai užberti riešutų ar sėklų.

Savo mityboje naudoju daug daržovių, salotų ir vaisių. Stengiuosi nuolatos pripildyti lėkštę įvairiausių spalvų ar vis keisti daržoves, kurias valgau. Tikiu, kad įvairovė mums į naudą. Kai tokie produktai galiausiai patenka ir į desertus, o skonis puikus – vis daugiau ieškau alternatyvų. Būna nueinu į parduotuvę; atsistoju prie saldumynų lentynos. Lyg kažko noriu, lyg imčiau, bet vis pažiūriu į etiketę ir noras išgaruoja. Tad tokie receptai gelbsti, kai užtenka valios atsispirti cukrui lentynose. Reikia mylėti save ir nevalgyti visko, kas yra gražioje, akį traukiančioje pakuotėje.


Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai
 
Pasiruošimas
Gaminimas
Visas laikas
 
Ryškaus juodo šokolado skonio putėsiai. Sveiki ir silpnai saldūs. Desertas, po kurio sąžinės neskauda.
Porcijos: 2 didelės - 4 mažos
Ingredientai
  • 2 didelių prinokusių avokadų
  • 1 banano
  • ½ apelsino
  • 2 valg. š. kakavos
  • 3 valg. š. datulių sirupo arba medaus (galima dėti daugiau)
  • 70 g juodo šokolado
Gaminimas
  1. Į maisto trintuvą sudėkite išskobtą avokadą, supjaustytą bananą, išspauskite pusės apelsino sultis, kakavą ir datulių sirupą/medų.
  2. Išlydykite šokoladą ir supilkite kartu į maisto trintuvą.
  3. Sutrinkite viską iki vientisos masės. Sutrynę galite papildomai paragauti ar jums užtenka saldumo. Jei trūkstą - įdėkite daugiau sirupo ar medaus.
  4. Patiekite iš karto. Visko nesuvalgius - laikykite šaldytuve.
Pastabos
KĄ DARYTI JEI MĖGSTU SALDŽIAU?
Įdėkite papildomai datulių sirupo ar medaus. Pagal nurodytą receptą desertas silpnai saldus. Labiau suaugusių nei vaikų skonio.

KUO GALIMA KEISTI APELSINO SULTIS?
Galite naudoti augalinį pieną (migdolų, kokosų, sojų ir pan.)
3.5.3229
 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.