Skanios Dienos

Balandžio atradimai ir rudojo cukraus biscotti

Pavasarinis veganiškas žurnalas „Chick Pea”. Buvau susižavėjusi pienu, pagamintu iš įvairių sėklų, kruopų ar riešutų, tai te noriu pasakyti, kad man su sezamų ir grikių pienu visiškai ne pakeliui. 

Pastaruosius vakarus užbaigiu dokumentiniais BBC filmais, kurie man daug geresni už šiaip filmus ar kulinarines laidas. Maisto tema rekomanduoju: „Did cooking make us human?” (liet. „Ar gaminimas pavertė mus žmonėmis?”), „Fast food babies” (liet. „Greito maisto vaikai”), „The truth about taste” (liet. „Tiesa apie skonį”). 

Teisingas straipsnis apie Šapranauską ir išpustą burbulą – „mirties kultas bujoja: Šapranauskas, juodas humoras ir savižudybės” .

Muzikis tinklaraštis iš Belgijos Disco Naivete, FB.  Tad kaip geras šokoladas, taip ir gera muzika – iš ten pat (“Things I know about Belgium: chocolate, beer, waffles, and an awesome music buzzblog called Disco Naïveté.” – The Blue Walrus)

Švarus ir su jausmu maisto tinklaraštis iš už Atlanto – „The Vanilla Bean Blog”.

Labai labai puiki Sigučio Obelevičiaus knyga „Gamtos dovanos”, kurioje aprašyti daugelis Lietuvoje sutinkamų tiek laukinių, tiek darželio augalų, aiškiai aprašytos auginimo sąlygos, naudojimas liaudies medicinoje ir kulinarijoje. Esu ir anksčiau varčiusi knygas šia tema, tačiau didžioji dalis jų buvo verstinės, tad nebuvo taip arti to, kas tikrai tinkama mums, lietuviams.

Rimvydo Laužiko, kulinarijos paveldo žinovo, interviu apie Lietuvos tradicinę virtuvę ir kas iš kur.

Kadangi mano kolegos taip pat turi tinklaraščius, reikia juos šiek tiek paprominti„Manto dienoraštis”, kurį pildo vaikinas likęs antras humoro klubo atrankoje, o antras nėra blogai. „Jeans Wearing Tunes” –  kambarioko darbas su kelių draugų pagalba, siekiant dalintis gerais muzikos garsais ir renginiais. 

„Aventum Group” – renginių ir švenčių organizavimo firma. Rekomenduoju dėl pažįstamų veidų ir gero kolegės darbo, tad jei norėsi smagios šventės savo vaikams, sau ar kolegoms, skambinkit jiems. 

Muzikos festivalis „Rafta” ant vandens, vykstantis Kuršių marių vidury ant plūduriuojančios scenos. „Atplauk su savo, skolinta, nuomota ar pasigaminta vandens transporto priemone, išmesk inkarą ir šok gylyje iki bambos Prūsų jūros viduryje”, tie kas gyvenate ten, tikrai negali sau leisti to neišbandyti.

Kovo atradimai buvo čia.

————————————————————————————-

RUDOJO CUKRAUS BISCOTTI su spanguolėmis
Adaptuota pagal: Martha Stewart

1 skarda biscotti (30 – 40 vienetų):

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Elektriniu plaktuvu, naudojant spiralinius antgalius, įplakite kiaušinius ir vanilę. Išsukus iki vientisos masės, įplakite spanguoles ir migdolus. Jei masė per sausa, kad spanguolės suliptu su tešlą, įmaišykite porą šauktų vandens. Tešla turi būti šiek tiek lipni. 

2. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite du neplačius ilgus kepalėlius. Kepkite 180 ‘C 25 min.

3. Iškepus palikite atvėsti skardoje 20 min., tuomet supjaustykite nestoromis riekelėmis, sudėkite į skardą ir kepkite 180’C 15 min., kol biscotti taps auksiniai ir trapūs.

4. Palikite atvėsti, patiekite su arbata, kava ar baltu vynu.

Pastabos:

————————————————————————————-

Naujo Disclosure You & Me singlo klipas.