Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2013-04-26

Balandžio atradimai ir rudojo cukraus biscotti

Pavasarinis veganiškas žurnalas „Chick Pea”. Buvau susižavėjusi pienu, pagamintu iš įvairių sėklų, kruopų ar riešutų, tai te noriu pasakyti, kad man su sezamų ir grikių pienu visiškai ne pakeliui. 

Pastaruosius vakarus užbaigiu dokumentiniais BBC filmais, kurie man daug geresni už šiaip filmus ar kulinarines laidas. Maisto tema rekomanduoju: „Did cooking make us human?” (liet. „Ar gaminimas pavertė mus žmonėmis?”), „Fast food babies” (liet. „Greito maisto vaikai”), „The truth about taste” (liet. „Tiesa apie skonį”). 

Teisingas straipsnis apie Šapranauską ir išpustą burbulą – „mirties kultas bujoja: Šapranauskas, juodas humoras ir savižudybės” .

Muzikis tinklaraštis iš Belgijos Disco Naivete, FB.  Tad kaip geras šokoladas, taip ir gera muzika – iš ten pat (“Things I know about Belgium: chocolate, beer, waffles, and an awesome music buzzblog called Disco Naïveté.” – The Blue Walrus)

Švarus ir su jausmu maisto tinklaraštis iš už Atlanto – „The Vanilla Bean Blog”.

Labai labai puiki Sigučio Obelevičiaus knyga „Gamtos dovanos”, kurioje aprašyti daugelis Lietuvoje sutinkamų tiek laukinių, tiek darželio augalų, aiškiai aprašytos auginimo sąlygos, naudojimas liaudies medicinoje ir kulinarijoje. Esu ir anksčiau varčiusi knygas šia tema, tačiau didžioji dalis jų buvo verstinės, tad nebuvo taip arti to, kas tikrai tinkama mums, lietuviams.

Rimvydo Laužiko, kulinarijos paveldo žinovo, interviu apie Lietuvos tradicinę virtuvę ir kas iš kur.

Kadangi mano kolegos taip pat turi tinklaraščius, reikia juos šiek tiek paprominti. „Manto dienoraštis”, kurį pildo vaikinas likęs antras humoro klubo atrankoje, o antras nėra blogai. „Jeans Wearing Tunes” –  kambarioko darbas su kelių draugų pagalba, siekiant dalintis gerais muzikos garsais ir renginiais. 

„Aventum Group” – renginių ir švenčių organizavimo firma. Rekomenduoju dėl pažįstamų veidų ir gero kolegės darbo, tad jei norėsi smagios šventės savo vaikams, sau ar kolegoms, skambinkit jiems. 

Muzikos festivalis „Rafta” ant vandens, vykstantis Kuršių marių vidury ant plūduriuojančios scenos. „Atplauk su savo, skolinta, nuomota ar pasigaminta vandens transporto priemone, išmesk inkarą ir šok gylyje iki bambos Prūsų jūros viduryje”, tie kas gyvenate ten, tikrai negali sau leisti to neišbandyti.

Kovo atradimai buvo čia.

————————————————————————————-

biscotti

RUDOJO CUKRAUS BISCOTTI su spanguolėmis
Adaptuota pagal: Martha Stewart

1 skarda biscotti (30 – 40 vienetų):

  • 3 puodeliai miltų,
  • 3/4 puodelio farino cukraus,
  • 2 a. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelis druskos,
  • 3 dideli kiaušiniai,
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus su natūralia vanile,
  • sauja džiovintų spanguolių,
  • sauja migdolų plokštelių.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Elektriniu plaktuvu, naudojant spiralinius antgalius, įplakite kiaušinius ir vanilę. Išsukus iki vientisos masės, įplakite spanguoles ir migdolus. Jei masė per sausa, kad spanguolės suliptu su tešlą, įmaišykite porą šauktų vandens. Tešla turi būti šiek tiek lipni. 

2. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite du neplačius ilgus kepalėlius. Kepkite 180 ‘C 25 min.

3. Iškepus palikite atvėsti skardoje 20 min., tuomet supjaustykite nestoromis riekelėmis, sudėkite į skardą ir kepkite 180’C 15 min., kol biscotti taps auksiniai ir trapūs.

4. Palikite atvėsti, patiekite su arbata, kava ar baltu vynu.

Pastabos:

  • Galite naudoti jūsų mėgstamas uogas ir riešutus. Įdėti kakavos, prieskonių, o galiausiai aplieti šokoladu.

biscotti

————————————————————————————-

Naujo Disclosure You & Me singlo klipas.

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Kiti desertai, RECEPTAI, Sausainiai

« Arčiau dangaus
Šokoladiniai putėsiai »

Comments

  1. Ole says

    2013-09-18 at 13:13

    Mhm, skanu ir šilta 🙂 pabandžiau ir nuo šiol tapau biscotti fane 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-10-11 at 10:17

      Ole, džiaugiuosi, liuks!

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.