Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2018-03-01

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais – ir saldžios, ir šiek tiek aštrios dėl garžgarsčių ir juodųjų pipirų padažo. Labai daug apie jas pasakoti nereikia. Skanios. Vertos laiko. Ir toks mažas mano šauklys laukiant pavasario. Ir žalių daigų ant palangės!


Vynuogių salotos su riešutais
 
Print
Pasiruošimas
20 min
Gaminimas
15 min
Visas laikas
35 min
 
Porcijos: 2
Ingredientai
Salotos
  • 140 ml vandens
  • 70 ml burnočio sėklų
  • 100 g anakardžio riešutų
  • 50 g garžgarsčių
  • 300 g raudonų vynuogių
  • ½ mėlyno svogūno
Juodųjų pipirų užpilas:
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. raudono vyno acto
  • 1 arb. š. skysto medaus
  • ½ arb. š. druskos
  • 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • ½ česnako skiltelės
Gaminimas
  1. Nedideliame puode užvirkite vandenį, pasūdytą žiupsneliu druskos. Suberkite burnočio sėklas ir uždengę virkite apie 20 min., kol sėklos išvirs ir puode neliks vandens. Išvirusias sėklas sudėkite į lėkštę ir palikite pilnai atvėsti.
  2. Anakardžio riešutus pakepinkite ant įkaitintos keptuvės, kol gražiai apskrus. Apskrudusius riešutus suberkite į atskirą lėkštę ir palikite pilnai atvėsti.
  3. Į dubenį sudėkite garžgarsčių lapus, per pusė perpjautas vynuoges, plonomis skiltelėmis supjaustytus svogūnus ir atvėsusias burnočių sėklas.
  4. Užpilui į nedidelį stiklainėlį supilkite aliejų, actą, medų, sudėkite druską, pipirus ir susmulkintą česnaką. Uždarius stiklainėlį gerai pakratykite, kol užpilas taps vientisas. Jį supilkite į dubenį su salotomis.
  5. Salotas gerai išmaišykite. Patiekite lėkštėje užbėrę pakepintų riešutų.
3.5.3229
 

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: RECEPTAI, SALOTOS

« Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai
Rawnola – nekepta granola »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Šeivamedžio žiedų sirupas
Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.