Rawnola (nekepta granola) – nedidelis mano atradimas. Labai dažnai gaminu granolą ir visai savaitei, o kartais ir daugiau, turiu greitų ir skanių pusryčių. Tačiau net ir skaniausia granola kartais pabosta. Rawnolą radau viename iš užsienio tinklaraščių. Pakoregavau pagal save, panaudojau tokius produktus, kuriuos mėgstu ir turiu spintelėje. Rezultatas – pateisino visus lūkesčius.
Recepto pagrindą sudaro riešutai. Naudojau lazdyno, jie mano vieni mėgstamiausių. Drąsiai galite gaminti su migdolais ar graikiniais riešutais. Tai visiškai skonio reikalas.
Drėgnoji ir lipdančioji medžiaga – datulės. Renkuose drėgnas, su kauliukais ir geresnės kokybės nei sveriamos džiovintos. Datules perku Rimi, tačiau girdėjau daug gerų rekomendacijų ir žadu išbandyti datules.lt siūlomas. Vienas draugas mane tikino, kad jų datulės visai kitokios nei kitur bandytos, kad tikrai karamelės skonio. Kad primena rududu. Reikės įsitikinti.
Kiti produktai praturtina šiuos dribsnius maistinėmis savybėmis. Naudoju tai, kas tikiu daro gerą mano organizmui: kanapių baltymai, linų sėmenys, chia sėklos. Papildomai būtų galima dėti sezamų, kakavos miltelių ar kitų turimų priedų. Žiupsnis druskos (naudoju Himalajų rožinę druską) sustiprina ir subalansuoja skonius.
Šios granolos tobulumas – ji paruošiame velniškai greitai. Reikia sudėti ir sumalti. Vos 5-10 min. darbas, priklausomai nuo to, kaip greitai suksitės. Pagaminus turėsite pusryčių kelioms dienoms į priekį. Rawnola puikiai tinka su skystu natūraliu jogurtu, vaisiais ir uogomis.
Pavasaris jau čia. Laikas save mylėti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus ❤️.
- 180 g lazdyno riešutų
- 110 g datulių (jau išėmus kauliukus, apie 10 vnt.)
- 1 valg. š. su kaupu kanapių baltymų
- 1 valg. š. su kaupu maltų linų sėmenų
- 1½ valg. š. chia sėklų
- 1 valg. š. kokosų drožlių
- 6 valg. š. pilnagrūdžių avižų dribsnių (ne greito paruošimo)
- ½ arb. š. cinamono
- žiupsnio druskos
- Į elektrinį maisto trintuvą (kombainą) sudėkite lazdyno riešutus. Kelis kartus pulsiniu rėžimu smulkinkite riešutus, kol jie bus susmulkinti į nedidelius gabalėlius (nereikia malti iki miltų).
- Į riešutus sudėkite datules ir viską sumalkite, kol datulės susimaišys su riešutais.
- Tuomet sudėkite visus likusius produktus ir malkite/smulkinkite, kol masė bus susimaišiusi. Jei jūsų trintuvo indas yra nedidelis (toks yra maniškis), galite reikti porą kartų atidaryti ir mentelę viską pamaišyti, patraukti nuo šonų, jog masė tolygiai pasiskirstytų.
- Paruoštą rawnolą (nekeptą granolą) laikykite sandariame inde. Dedant į indą jos nespauskite, kad nesuliptų į vieną didelį gabalą. Galite laikyti kambario temperatūroje savaitę/dvi. Arba ilgiau šaldytuve.
Naudoju drėgnas ir lipnias su kauliukais - jos ir skanesnės ir, ir puikiai tinka desertams . Jei naudosite džiovintas ir be kauliukų, jas prieš gaminant reiktų pamirkyti vandenyje.
SU KUO VALGYTI?
Galite valgyti su jogurtu, pasukomis, kefyru, pienu. Šalia patiekti vaisių ir uogų.
AR DRIBSNIAI PATIKS VAIKAMS?
Pati vaikų neturiu, tačiau jie saldūs ir tikrai labai skanūs. Tad siūlyčiau pamėginti pasiūlyti mažesniems gurmanams.
AR GALIU VIENUS PRODUKTUS KEISTI KITAIS?
Tikrai taip. Galite rinktis kitus riešutus; dėti lukštentų kanapių sėklų; sezamų sėklų; skaninti kakava ar kitais jūsų turimais ir mėgstamais priedais.
Error: No connected account.
Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.
Do says
Idomu kuo butu galima pakeisti kanapiu baltymus?🤔 Paprastais baltymu milteliais?🤔
skaniosdienos says
Siūlyčiau rinktis kokias nors sėlenas, skaidulas ar kitus augalinės kilmės miltelius. Pieno baltymų nerekomenduočiau.