Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2018-02-11

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai (kaip ir kiti miltiniai patiekalai) man labai patinka. Tikrai labai. Turiu slaptą meilę su jais, kurios stengiuosi vengti, bet labai sunku atsispirti. Esu išbandžiusių įvairiausių blynų receptų, kuriuos visada gaminu iš galvos ir negalėčiau niekaip užrašyti. Labai dažnai stengiuosi atskirai išplakti kiaušinius iki purumo, kad blynai būtų aukšti ir purūs. Dedu į tešlą visuomet lydyto sviesto, kad nereiktų kepti jokiame aliejuje. Taip iškepti blynai puikiai sugeria visus sirupus, nes nebūna užkimšti riebalais.

Blynų tešla, kurią jums siūlau išbandyti – paruošiama žaibo greičiu. Nejuokauju. Viens-du. Geriausia, jog nereikėjo purvinti kelių puodų, plaktuvu aptaškyti darbastalio, o vėliau visko valyti. Receptas efektyviai ir greitai paruošiamas elektrinėje kokteilinėje. Visi ingredientai sudedami; suplakami iki vientisos masės ir vuolia! Blynų tešla iš ties šilkite, labai švelni ir skani. Iš jos iškepti blynai malonaus skonio, o pats receptas tapo mano greita alternatyva sudėtingiems procesams.

Šiuos skanėstus visuomet kepu keptuvėje be aliejaus. Naudoju keptuvę nelimpančiu paviršiumi. Ją gerai įkaitinu, tuomet sumažinu kaitrą iki vidutinės ir kepu blynus. Kad blynai išliktų karšti, kol juos patieksiu, laikau lėkštėje pastatytoje ant įjungtos kaitlentės. Ji būna karšta ir puikiai išlaiko kepinių šilumą.

Tokius greitai paruošiamus blynus patiekiu su trintomis uogomis, kurios užšaldytos dar nuo vasaros. Užberiu ir šviežio čiobrelio, kuris stipriai kvepia ir dera su trintomis braškėmis. Kitos alternatyvos: klevų sirupas; palmių sirupas; datulių sirupas; sviestas; na ir žinoma uogienės.


Aš savo viduje vis dar laukiu pavasario. Mėginu pildyti pažadus. Vienas iš jų išmokti fotografuoti telefonu; mano nedidelius kasdienius kadrus galite rasti instagram.

Kartais būnu toks nykštukas be sugalvotų statusų ir vaikštinėju po miškus. Niekam nesvarbu ten mano makiažas; marškiniai ir rimti sprendimai. Dairaus tada aplink; laukiu pavasario; ir galvoju, kaip gera kartais pabūti tokiu labai savimi ♡. #nature #walking #lithuania #lifestyle #happy #instatravel #travel #winter #instagood #inspiration #white #snow #loveyourself #womenpower #aroundtheworld

A post shared by Marta (@marta.cern) on Feb 11, 2018 at 2:24am PST



5.0 from 1 reviews
Blynai ir greitai pagaminama tešla
 
Print
Pasiruošimas
5 min
Gaminimas
20 min
Visas laikas
25 min
 
Purūs ir greitai pagaminami blynai. Kepami keptuvėje be aliejaus; patiekiami su trintomis uogomis, medumi ar klevų sirupu.
Porcijos: 3 - 4
Ingredientai
  • 300 ml pieno
  • 225 g miltų
  • 2½ arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 1½ valg. š. cukraus
  • 2 didelių kiaušinių
  • 30 g išlydyto sviesto (atvėsinto)
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto (nebūtina)
Gaminimas
  1. Sudėkite visus produktus į elektrinę kokteilinę/maisto trintuvą ir viską išplakite iki vientisos masės. Jei prie sienelių prilimpa miltų, išjunkite plakimą, nuo sienelių nuimkite miltus/pamaišykite ir dar kartą plakite. Gauta tešla būna labai švelni/silkinė.
  2. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus ir laikykite ant vidutinės kaitros. Pilkite tešlos į keptuvę ir kepkite, kol paviršius ims burbuliuoti. Tada apverskite blynus ir dar šiek tiek pakepkite iš kitos pusės.
  3. Patiekite su uogiene, trintomis uogomis, mėgstamu sirupu, vaisiais ar kitais pagardais.
Pastabos
KĄ DARYTI, JEI NETURIU KOKTEILINĖS?
Produktus galite sumaišyti dubenyje ir sutrinti rankiniu blenderiu. Jei ir jo neturite, tuomet eiga būtų tokia: išplakate kiaušinius su cukrumi, įplakate kitus skystus produktus. Tuomet po truputi įplakate miltus ir sausus produktus.

KAIP PATOGIAU FORMUOTI BLYNUS KEPTUVĖJE?
Patogu tešlą dėti ne šauktų, o tiesiog pilti tiesiai iš kokteilinės į keptuvę. Jei jūsų kokteilinė neturi tarsi smailesnio snapelio pilti, tešlą galite perpilti į indą, skirtą matuoti skysčių turiu ar pan. Svarbiausia jis turėtų snapelį, patogų pilti.

KAIP IŠLAIKYTI BLYNUS ŠILTUS, KOL KEPA KITOS PORCIJOS?
Ant elektrinės kaitlentės pastatau lėkštę ir įjungiu mažiausią kaitrą. Lėkštė nuolatos būna karštą ir blynai išlieka šilti. Jei turite dujinę - tuomet lėkštę galime uždėti ant karšto puodo su vandeniu (kylantys garai šildys lėkštę). Dar vienas variantas, įkaitinti šiek tiek orkaitę ir joje laikyti iškeptus blynus, kol iškeps likusios porcijos.
3.5.3229
 

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Blynai, PAGRINDINIAI PATIEKALAI, PUSRYČIAI, RECEPTAI

« Virtinukai su burokėliais ir šalavijais
Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas) »

Comments

  1. Ieva says

    2018-02-16 at 11:03

    Kokią keptuvę naudojate?

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2018-02-17 at 10:25

      Naudoju paprastą Tefal keptuvę. Svarbiausią, kad nelimpančių paviršiumi; joje kepu blynus be aliejaus. Daugelis būna turi ir blynams skirtas keptuves, kurių kraštai žemi 🙂

      Atsakyti
      • Vilija says

        2020-08-19 at 10:05

        Nežinau kas tave sukūrė bet tu dievas tai yra patys skaniausi blynai kokius esu ragavus❤️Nuostabus receptas😘

        Atsakyti
  2. Migle says

    2020-10-10 at 10:14

    Skanus. Tik vietoj sviesto i tesla dejau sviesta kepimui keptuvej🙂

    Atsakyti
  3. Liucija says

    2022-11-26 at 11:02

    Labai patiko blynai🥞🥰 Ačiū už recepta😋

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Šeivamedžio žiedų sirupas
Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Virtinukai su burokėliais ir šalavijais

Virtinukai su burokėliais ir šalavijais

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.