Blynai (kaip ir kiti miltiniai patiekalai) man labai patinka. Tikrai labai. Turiu slaptą meilę su jais, kurios stengiuosi vengti, bet labai sunku atsispirti. Esu išbandžiusių įvairiausių blynų receptų, kuriuos visada gaminu iš galvos ir negalėčiau niekaip užrašyti. Labai dažnai stengiuosi atskirai išplakti kiaušinius iki purumo, kad blynai būtų aukšti ir purūs. Dedu į tešlą visuomet lydyto sviesto, kad nereiktų kepti jokiame aliejuje. Taip iškepti blynai puikiai sugeria visus sirupus, nes nebūna užkimšti riebalais.
Blynų tešla, kurią jums siūlau išbandyti – paruošiama žaibo greičiu. Nejuokauju. Viens-du. Geriausia, jog nereikėjo purvinti kelių puodų, plaktuvu aptaškyti darbastalio, o vėliau visko valyti. Receptas efektyviai ir greitai paruošiamas elektrinėje kokteilinėje. Visi ingredientai sudedami; suplakami iki vientisos masės ir vuolia! Blynų tešla iš ties šilkite, labai švelni ir skani. Iš jos iškepti blynai malonaus skonio, o pats receptas tapo mano greita alternatyva sudėtingiems procesams.
Šiuos skanėstus visuomet kepu keptuvėje be aliejaus. Naudoju keptuvę nelimpančiu paviršiumi. Ją gerai įkaitinu, tuomet sumažinu kaitrą iki vidutinės ir kepu blynus. Kad blynai išliktų karšti, kol juos patieksiu, laikau lėkštėje pastatytoje ant įjungtos kaitlentės. Ji būna karšta ir puikiai išlaiko kepinių šilumą.
Tokius greitai paruošiamus blynus patiekiu su trintomis uogomis, kurios užšaldytos dar nuo vasaros. Užberiu ir šviežio čiobrelio, kuris stipriai kvepia ir dera su trintomis braškėmis. Kitos alternatyvos: klevų sirupas; palmių sirupas; datulių sirupas; sviestas; na ir žinoma uogienės.
Aš savo viduje vis dar laukiu pavasario. Mėginu pildyti pažadus. Vienas iš jų išmokti fotografuoti telefonu; mano nedidelius kasdienius kadrus galite rasti instagram.
- 300 ml pieno
- 225 g miltų
- 2½ arb. š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 1½ valg. š. cukraus
- 2 didelių kiaušinių
- 30 g išlydyto sviesto (atvėsinto)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto (nebūtina)
- Sudėkite visus produktus į elektrinę kokteilinę/maisto trintuvą ir viską išplakite iki vientisos masės. Jei prie sienelių prilimpa miltų, išjunkite plakimą, nuo sienelių nuimkite miltus/pamaišykite ir dar kartą plakite. Gauta tešla būna labai švelni/silkinė.
- Įkaitinkite keptuvę be aliejaus ir laikykite ant vidutinės kaitros. Pilkite tešlos į keptuvę ir kepkite, kol paviršius ims burbuliuoti. Tada apverskite blynus ir dar šiek tiek pakepkite iš kitos pusės.
- Patiekite su uogiene, trintomis uogomis, mėgstamu sirupu, vaisiais ar kitais pagardais.
Produktus galite sumaišyti dubenyje ir sutrinti rankiniu blenderiu. Jei ir jo neturite, tuomet eiga būtų tokia: išplakate kiaušinius su cukrumi, įplakate kitus skystus produktus. Tuomet po truputi įplakate miltus ir sausus produktus.
KAIP PATOGIAU FORMUOTI BLYNUS KEPTUVĖJE?
Patogu tešlą dėti ne šauktų, o tiesiog pilti tiesiai iš kokteilinės į keptuvę. Jei jūsų kokteilinė neturi tarsi smailesnio snapelio pilti, tešlą galite perpilti į indą, skirtą matuoti skysčių turiu ar pan. Svarbiausia jis turėtų snapelį, patogų pilti.
KAIP IŠLAIKYTI BLYNUS ŠILTUS, KOL KEPA KITOS PORCIJOS?
Ant elektrinės kaitlentės pastatau lėkštę ir įjungiu mažiausią kaitrą. Lėkštė nuolatos būna karštą ir blynai išlieka šilti. Jei turite dujinę - tuomet lėkštę galime uždėti ant karšto puodo su vandeniu (kylantys garai šildys lėkštę). Dar vienas variantas, įkaitinti šiek tiek orkaitę ir joje laikyti iškeptus blynus, kol iškeps likusios porcijos.
Ieva says
Kokią keptuvę naudojate?
skaniosdienos says
Naudoju paprastą Tefal keptuvę. Svarbiausią, kad nelimpančių paviršiumi; joje kepu blynus be aliejaus. Daugelis būna turi ir blynams skirtas keptuves, kurių kraštai žemi 🙂
Vilija says
Nežinau kas tave sukūrė bet tu dievas tai yra patys skaniausi blynai kokius esu ragavus❤️Nuostabus receptas😘
Migle says
Skanus. Tik vietoj sviesto i tesla dejau sviesta kepimui keptuvej🙂
Liucija says
Labai patiko blynai🥞🥰 Ačiū už recepta😋