Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2018-02-25

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas – kvapnus ir minkštas. Kepiau pagal David Lebovitz receptą iš knygos „Mano Paryžiaus virtuvė”. Originaliame recepte naudojami lauro labai ir pats keksas vadinamas lauro lapų keksu, tačiau dėti lauro lapus atsisakiau. Strelka Belka minėjo, kad didelio skonio iš šio prieskonio nėra, tad pasirinkau autoriaus siūlomą alternatyvą – gaminti su apelsinų žievelėmis. Rezultatas, puikus apelsinais kvepiantis keksas. Mintyse turėjau idėją išbandyti jį su rozmarinais ar čiobreliais, bet šią mintį pasilikau ateičiai.

Šio deserto gamyba paprasta (apačioje, kaip visuomet rasite nuotraukas). Jums nereikės netgi elektrinio plaktuvo; tik prireiks maisto trintuvo apelsinų cukrui pagaminti – sutrinti vaisiaus žieveles su cukrumi.

Kepinys yra standartiškai saldus, jei taip galima vadinti. Cukraus santykis patiks daugeliui; tačiau jei mėgstate mažiau saldžius kepinius ar labai skaičiuojate kalorijas, galite jo kiekį šiek tiek sumažinti. Pati kitą kartą cukraus kiekį mažinčiau taip pat. Vien dėl to, jog pripratau valgyti mažiau saldžius desertus. Iškepusį keksą apibarsčiau cukraus pudra, taip pat jį galite apipilti jūsų mėgstamu glajumi.

Kodėl keksas toks geltonas? Gali kilti kai kuriems klausimas. Jam puikią spalvą suteikai apelsinų žievelės bei naminių kiaušinių tryniai, kurie yra žymiai ryškesni nei pirktinių.

Toks kepinys glosto širdį, kai už lango šaltukas. Nors širdyje aš pavasario amžininkė, reikia pripažinti, žiema pastaruoju metu be galo graži. Netgi su Pauliumi nepabijom šalčio ir lekiam, kur nors į miškus ar prie ežerų. Kur neįtikėtinai balta. O jei dar termosą su savimi ir šio kekso. Gali būti geriausias savaitgalio planas.

Kai prisijaukini žiemą


Apelsininis keksas
 
Print
Pasiruošimas
15 min
Gaminimas
45 min
Visas laikas
1 val
 
Kvapnus ir minkštas apelsininis keksas. Gaminamas su apelsinų žievelėmis. Tinkamas arbatos valandėlei ar švenčių stalui.
Porcijos: 10-15 gabalėlių
Ingredientai
  • 3 apelsinų (jei turite galimybę, rinkitės ekologiškus, nepurkštus apelsinus)
  • 200 g cukraus
  • 85 g sviesto
  • 230 g kvietinių miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. druskos
  • 3 didelių kambario temperatūros kiaušinių (naudojau naminius)
  • 126 g grietinės
  • 1 arb. š. vanilės esencijos
Gaminimas
  1. Nuo 3 apelsinų nulupkite žievelę daržovių skustuku (būtent žievelė yra reikalinga).
  2. Į maisto trintuvą sudėkite cukrų ir žieveles. Sumalkite iki vientisos masės, kol cukrus taps ryškiai oranžinis ir drėgnas.
  3. Sviestą išlydykite.
  4. Dideliame dubenyje sumaišykite apelsinų cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską.
  5. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, grietinę ir vanilės esencija iki vientisos masės.
  6. Į miltų mišinį supilkite lydytą sviestą ir gerai išmaišykite.
  7. Tuomet supilkite kiaušinių ir grietinės plakinį. Viską išmaišykite silikonine mentele, kol tešla bus vientisa.
  8. Tešlą supilkite į kekso kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  9. Kepkite 180'C orkaitėje 45 min., arba kol įsmeigus medinį smeigtuką į keksą - ištraukus jis bus sausas (neaplipęs tešlą).
  10. Iškepusį keksą palikite atvėsti ant grotelių, patiekite apibarstę cukraus pudra.
3.5.3229

Tešlos gaminimo eiga

Keksas prieš ir po

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Keksai ir keksiukai, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI

« Klasikinis humusas
Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Orkaitėje kepti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Virtinukai su burokėliais ir šalavijais

Virtinukai su burokėliais ir šalavijais

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.