Skanios Dienos

Croissant pusryčių sumuštinis


Šeštadienio pusryčiai prasideda nuo penktadienio popietės, kai pradedu mąstyti ir galvoti, ką skanaus išbandyti. Tuomet ant balto nedidelio lapelio pasižymiu produktus, o per pietų pertrauką spėju įsigyti viską ko reikia. Šeštadienio rytais atsikeliu pirma, užkaičiu kavos, kaičiu keptuve, mušu kiaušinius, skrudinu duoną, tepu sviestą… Ir viskas ima kvepėti fantastiškais šeštadienio pusryčiais.

Kartais tai būna paprasta kiaušinienė, kartais ji susukta į tortiliją, uždėta ant skrebučio. Būna ir košių su uogomis ar purių amerikietiškų blynų, kuriuos valgome su šiltu medumi. O svarbiausia būname Mes. Dar chalatuose, dar susivėlę, dar su vilnonėmis kojinėmis.

Ir geriam kavą, kalbam, planuojam. Arba visai tylim ir skaitom žurnalus ar knygas. Šeštadieniais pusryčiai yra osom.

Wake up and be amazing.

Arba.

Wake up and eat amazing breakfast.

CROISSANT PUSRYČIŲ SUMUŠTINIS

Įrankiai:

2 sumuštiniai:

Gaminimas:

1. Nuplaukite ir nusausinkite špinatus. Į keptuvė įdėkite šaukštelį sviesto, jam išsilydžius sudėkite špinatus, įberkite druskos ir pipirų. Pakepinkite porą minučių, kol špinatai sukris ir suminkštės. Atidėkite juos į šalį.

2. Kiaušinius sudėkite į dubenėlį, šiek tiek išplakite su žiupsneliu druskos ir pipirų.

3. Įkaitinkite sausą keptuvę. Perpjaukite išilgai prancūziškus ragelius ir šiek tiek apskrudinkite/pašildykite.

4. Į įkaitintą keptuvę įdėkite šaukštelį sviesto, jam išsilydžius, supilkite kiaušinio plakinį ir iš lėto mentele stumdykite/maišykite kiaušinį, kol jis iškeps ir sušoks į atskirus gabalėlius. Video, kaip tai atlikti čia.

5. Ant skrudinto ragelio dėkite pasirinktą mėsą, kepintus špinatus ir keptą kiaušinį. Ant viršaus uždėkite kitą ragelio pusę.

Fantazija, ką įdėti į vidų – gali būti begalinė. Ypač jei turite įvairiausių priedų ar savaitės likučių šaldytuve.