Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2015-01-21

Croissant pusryčių sumuštinis

pusryciai
Šeštadienio pusryčiai prasideda nuo penktadienio popietės, kai pradedu mąstyti ir galvoti, ką skanaus išbandyti. Tuomet ant balto nedidelio lapelio pasižymiu produktus, o per pietų pertrauką spėju įsigyti viską ko reikia. Šeštadienio rytais atsikeliu pirma, užkaičiu kavos, kaičiu keptuve, mušu kiaušinius, skrudinu duoną, tepu sviestą… Ir viskas ima kvepėti fantastiškais šeštadienio pusryčiais.

Kartais tai būna paprasta kiaušinienė, kartais ji susukta į tortiliją, uždėta ant skrebučio. Būna ir košių su uogomis ar purių amerikietiškų blynų, kuriuos valgome su šiltu medumi. O svarbiausia būname Mes. Dar chalatuose, dar susivėlę, dar su vilnonėmis kojinėmis.

Ir geriam kavą, kalbam, planuojam. Arba visai tylim ir skaitom žurnalus ar knygas. Šeštadieniais pusryčiai yra osom.

Wake up and be amazing.

Arba.

Wake up and eat amazing breakfast.

DSC_0116-2

CROISSANT PUSRYČIŲ SUMUŠTINIS

Įrankiai:

  • keptuvė ir mentelė;
  • duonos peilis (prancūzišką ragelį juo lengviau perpjauti).

2 sumuštiniai:

  • 2 prancūziški rageliai (vakar dienos),
  • 50 g špinatų,
  • 2 dideli kiaušiniai,
  • mėgstamo kumpio ar dešros (plonai pjaustytų),
  • sviesto (kepimui),
  • druska ir pipirai.

Gaminimas:

1. Nuplaukite ir nusausinkite špinatus. Į keptuvė įdėkite šaukštelį sviesto, jam išsilydžius sudėkite špinatus, įberkite druskos ir pipirų. Pakepinkite porą minučių, kol špinatai sukris ir suminkštės. Atidėkite juos į šalį.

2. Kiaušinius sudėkite į dubenėlį, šiek tiek išplakite su žiupsneliu druskos ir pipirų.

3. Įkaitinkite sausą keptuvę. Perpjaukite išilgai prancūziškus ragelius ir šiek tiek apskrudinkite/pašildykite.

4. Į įkaitintą keptuvę įdėkite šaukštelį sviesto, jam išsilydžius, supilkite kiaušinio plakinį ir iš lėto mentele stumdykite/maišykite kiaušinį, kol jis iškeps ir sušoks į atskirus gabalėlius. Video, kaip tai atlikti čia.

5. Ant skrudinto ragelio dėkite pasirinktą mėsą, kepintus špinatus ir keptą kiaušinį. Ant viršaus uždėkite kitą ragelio pusę.

Fantazija, ką įdėti į vidų – gali būti begalinė. Ypač jei turite įvairiausių priedų ar savaitės likučių šaldytuve.


Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: PUSRYČIAI, RECEPTAI

« Hemingvėjaus kiaušinis arba Benediktas su lašiša
Orkaitėje kepti kiaušiniai »

Comments

  1. j says

    2015-01-22 at 17:47

    Pirma nuotrauka – kazkas nerealaus!

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.