Skanios Dienos

Geros nuotaikos šaltinis – karamelė

O žinot, pavasariai dažnai prasideda liūdnai. Ir niekaip jų nesupaisau. Tendencingai, kaip ir kiekvienais metais pavasaris žengė pirmus žingsnius be didelio entuziazmo. Be pakylėjimo. Tarsi be nieko. Ėjo, slinko ir tempėsi mane kartu. Nusodino ant žemės. Lietumi aptaškydamas batus, langus ir nuotaikas. O pragiedruliai tarsi buvo už jūrų marių.

Bet išaušta tokių skaisčiai saulėtų sekmadienio rytų, kai atsikėlęs supranti, jog atėjo ir Tavasis pavasaris. Atsitiko taip man. Paprastai. Be perspėjimo. Jis tiesiog ėmė ir atėjo. Su šypsena, su visko dėliojimusi į savo vietas, su įkvėpimu, su noru veikti, su pirmu rytiniu saulės spinduliu pro langą… O artėjančios savaitės puikūs orai (žadama saulė ir 19’C ! ) dar labiau pakelia ant sparnų. Eiti, daryti, bandyti. Pasijusti laimingu. Ir tuomet galima drąsiai dainuoti – „Aš vėl jaučiu save” ! ↓

Imi šypsotis, šokti ir tiesiog į viską žiūrėti lengviau, pro paprastesnio pasaulio akinius. Kaip sakoma – Keep It Simple Stupid !
Iki pilnos laimės teliko išmokti atidėlioti atidėliojimą.

Kad šis mano entuziazmo gūsis neišgaruotų, palaikiau jo gyvavimą vienu kitu saldžiu karamelinio padažo šaukštu (mm). Išbandykit ir jūs geros nuotaikos ir karamelės derinį. Teigiamas poveikis užtikrintas.

~ 300 ml karamelinio padažo:

1.  Vandenį su cukrumi sumaišyti puode/keptuvėje aukštesniais kraštais ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus įgaus rudą spalvą (tai truks ~1o min). Masę maišykite pajudindami indą, tam nenaudokite šaukšto ar kito instrumento.

2.  Kitame puode sumaišyti grietinėlę, sviestą ir druską. Viską kaitinti kol masė taps vientisa.

3.  Grietinėlės masę iš lėto supilti į susikaramelizavusį cukrų. Viskas iš kart užvirs, todėl reikia puodo ar keptuvės aukštesniais kraštais. Masę kaitinant maišyti, kol taps tolygi.

4.  Nukelti nuo ugnies, leisti šiek tiek atvėsti ir supilti į norimą indą. Šaldytuve karamelę galima laikyti apie porą savaičių. Naudokite kambario temperatūros.

Namuose išmėginome padažą su blynais. Buvo saldu, gardu, bet neįprasta. „Kaip blynai su saldainiais” – tarė namiškiai ir godžiai viską suvalgė.

Tai puikus priedas skrebučiams, vafliams, vaisiams, ledams ar tiesiog slaptam pasmaguriavimui be nieko.

♥ Saldžių akimirkų.

Receptas: rx4foodies