Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-04-11

Geros nuotaikos šaltinis – karamelė

O žinot, pavasariai dažnai prasideda liūdnai. Ir niekaip jų nesupaisau. Tendencingai, kaip ir kiekvienais metais pavasaris žengė pirmus žingsnius be didelio entuziazmo. Be pakylėjimo. Tarsi be nieko. Ėjo, slinko ir tempėsi mane kartu. Nusodino ant žemės. Lietumi aptaškydamas batus, langus ir nuotaikas. O pragiedruliai tarsi buvo už jūrų marių.

Bet išaušta tokių skaisčiai saulėtų sekmadienio rytų, kai atsikėlęs supranti, jog atėjo ir Tavasis pavasaris. Atsitiko taip man. Paprastai. Be perspėjimo. Jis tiesiog ėmė ir atėjo. Su šypsena, su visko dėliojimusi į savo vietas, su įkvėpimu, su noru veikti, su pirmu rytiniu saulės spinduliu pro langą… O artėjančios savaitės puikūs orai (žadama saulė ir 19’C ! ) dar labiau pakelia ant sparnų. Eiti, daryti, bandyti. Pasijusti laimingu. Ir tuomet galima drąsiai dainuoti – „Aš vėl jaučiu save“ ! ↓

Imi šypsotis, šokti ir tiesiog į viską žiūrėti lengviau, pro paprastesnio pasaulio akinius. Kaip sakoma – Keep It Simple Stupid !
Iki pilnos laimės teliko išmokti atidėlioti atidėliojimą.

Kad šis mano entuziazmo gūsis neišgaruotų, palaikiau jo gyvavimą vienu kitu saldžiu karamelinio padažo šaukštu (mm). Išbandykit ir jūs geros nuotaikos ir karamelės derinį. Teigiamas poveikis užtikrintas.

~ 300 ml karamelinio padažo:

  • 1/4 puodelio vandens,
  • 1/2 puodelio cukraus,
  • 1/2 puodelio grietinėlės,
  • 4 v. š. sviesto,
  • 1/2 a. š. druskos.

1.  Vandenį su cukrumi sumaišyti puode/keptuvėje aukštesniais kraštais ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus įgaus rudą spalvą (tai truks ~1o min). Masę maišykite pajudindami indą, tam nenaudokite šaukšto ar kito instrumento.

2.  Kitame puode sumaišyti grietinėlę, sviestą ir druską. Viską kaitinti kol masė taps vientisa.

3.  Grietinėlės masę iš lėto supilti į susikaramelizavusį cukrų. Viskas iš kart užvirs, todėl reikia puodo ar keptuvės aukštesniais kraštais. Masę kaitinant maišyti, kol taps tolygi.

4.  Nukelti nuo ugnies, leisti šiek tiek atvėsti ir supilti į norimą indą. Šaldytuve karamelę galima laikyti apie porą savaičių. Naudokite kambario temperatūros.

Namuose išmėginome padažą su blynais. Buvo saldu, gardu, bet neįprasta. „Kaip blynai su saldainiais“ – tarė namiškiai ir godžiai viską suvalgė.

Tai puikus priedas skrebučiams, vafliams, vaisiams, ledams ar tiesiog slaptam pasmaguriavimui be nieko.

♥ Saldžių akimirkų.

Receptas: rx4foodies

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Google
  • Spausdinti

Filed Under: PADAŽAI, DŽEMAI ir EKTRAKTAI, RECEPTAI, Saldu

« Klasika – citrininiai keksiukai su aguonomis
Marinuoti pievagrybiai su čiobreliais »

Comments

  1. Danas says

    2011-04-11 at 18:00

    …niam niam niam…

    Atsakyti
  2. Laura says

    2011-04-29 at 20:16

    bandysiu sita karamele pertepti tora, mmm:}

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Garstyčių ir medaus salotų padažas
Apverstas bananų pyragas su vanile

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

loading Atšaukti
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.