Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-04-06

Klasika – citrininiai keksiukai su aguonomis

Kepiau, gaminau, rašiau, o draugų beveik nevaišinau. Ne todėl, kad nenorėjau, o todėl, kad dažniausiai gaminiai nespėdavo pasiekti reikiamų taškų. 1..2..3.. kąsnis po kąsnio ir nėra kuo vaišinti. Ir galiausiai prabudo sekmadienį mano sąžinė (negailestingai prabudo) ! Ir puoliau kažką greitai gaminti. Reikėjo kažko skanaus, lengvo, greito, minkšto ir kvapnaus. Štai taip ir iškepė šie puikūs citrininiai keksiukai su aguonomis. O svarbiausiai jie sugebėjo pasiekti reikiamas rankas ir burnas. Galiausiai ir aš, ir kiti buvo patenkinti. (Tyliai žadu, kad reiks vis pakartoti skanių kąsnių atgabenimą).

12 keksiukų (muffins):

  • 250 g miltų ( geriausiai 405 D),
  • 1 1/2 a. š. kepimo miltelių,
  • 1/2 a. š. sodos,
  • 1/2 a. š. druskos,
  • 1 kiaušinis,
  • 175 ml pieno,
  • 125 g cukraus,
  • 60 g lydyto sviesto,
  • 1 1/2 v. š. aguonų,
  • 1 citrina.

Įdarui (jei norima) – citrininio kremo, mėgstamo džemo, šokolado ar kito jums patinkančio pagardo.

1.  Išplakti kiaušinį su kepimo milteliais, soda, druska, cukrumi. Įplakti pieną, nutarkuotą citrinos žievelę ir išspaustas citrinos sultis.

2.  Suberti į masę miltus ir aguonas, viską išmaišyti. Galiausiai įplakti lydytą sviestą.

3.  Sudėti tešlą į keksiukų formeles. Jei naudojate ir popierinius krepšelius, tuomet formelių nereikia niekuo tepti, jei jų nenaudosite, formeles patepkite sviestu ir pabarstykite miltais ar džiūvesėliais. Taip pat galite keksiukus įdaryti jums patinkančiu priedu. Tuomet dedant tešlą į formeles reikia supilti 1/2 keksiuko tešlos, uždėti arbatinį šaukštelį įdaro ir supilti likusią 1/2 keksiuko tešlos. Kepti 180’C 40 min., kol gražiai paskrus.

Iškepusius keksiukus aptepiau išvirtu sirupu. Tam reiktų ~3 v. š. cukraus ir vienos citrinos/apelsino sulčių. Cukrų su sultimis sumaišyti ir kaitinti ant ugnies kol ims tirštėti, įgauti sirupo tirštumo (atsagiai, jis labai karštas !). Tuomet pagamintu sirupu aplieti/aptepti atvėsusius keksiukus.

Paprasta, greita ir skanu.
Skanaus !

Pagal: E.Treulli, V Ferrigno „Brot”

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Keksai ir keksiukai, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI

« Trapus žemės riešutų pyragas
Geros nuotaikos šaltinis – karamelė »

Comments

  1. Paulius says

    2011-04-06 at 11:29

    Iš tikrųjų per sausi išėjo tau jie, bet gera žinia, kad yra kur tobulėti.

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-04-06 at 12:13

      Galbūt jie tokie, kad gavo dar dieną pastovėt. Bet malonu už tikslingą kritiką.

      Atsakyti
  2. Danas says

    2011-04-09 at 19:58

    …Niam Niam….niam…

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.