Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-04-18

Marinuoti pievagrybiai su čiobreliais

Nepamenu savęs mėgstančios grybauti. Jau seniai buvau miške būtent tam. Dažniausiai ‘nusimuilinu‘, o ir šiaip jau manęs niekas neverčia to daryti (susitaikė su mano keistu požiūriu). Kodėl taip? Ir pati iki galo nesuprantu. Galbūt aš grybų tiesiog nematau, o tai mane erzina, nes jie slepiasi po lapais, samanomis, šakomis, kaip chameleonai susilieja savo spalva su aplinka. Ir galiausiai pirmi mano rasti grybai tik raudonos, taškuotos, gražuolės musmirės. Ir visada taip. Taip taip, man patinka eit lengviausiu keliu, o čia jo nėra. Yra tik vienas – turi ieškoti, o jei nerandi, grybai patys neateina.

Galbūt ir ne pats maloniausias dalykas grybavimas, bet grybų valgymas visai kitas reikalas ! Juk kaip galima atsispirti šviežiom mažytėm voveruškom, patroškintomis su svogūnais, grietine ir patiektomis su šviežiomis bulvėmis. Seilė tįsta vien pagalvojus… (mm) Arba pievagrybiai troškiniuose, ant picos, vieni užkandžiavimui, lazanijoje, padažuose ir ten, kur tik širdis geidžia. O grybienė!

Taip, grybams atsispirti negaliu.

Dubenėlis pievagrybių:

  • 1/2 citrinos sulčių,
  • 500 g pievagrybių,
  • 100 ml obuolių acto,
  • 125 ml alyvuogių aliejaus,
  • 1 grūsta česnako skiltelė,
  • 1 1/2 a. š. kapotų čiobrelių,
  • 1 a. š. druskos,
  • 1/4 a. š. pipirų,
  • 1 lauro lapas,
  • sauja kapotų petražolių
  • 750 ml vandens.

1.  Puode sumaišyti citrinų sultis ir vandenį, užvirti. Sudėti nuvalytus, nuluptus pievagrybius, sumažinti ugnį ir pavirti ~3min, kol pievagrybiai suminkštės.

2.  Išimti pievagrybius ir gerai nusausinti.

3.  Sumaišyti actą, aliejų, česnaką, čiobrelius, druską, pipirus ir lauro lapą nedideliame puode. Užvirti ir šiuo marinatu užpilti pievagrybius (pasirinkite tokį indą, kad pievagrybiai būtų apsemti). Atvėsinkite. Nepamirškite – kuo ilgiau laikysite grybus marinate, tuo skonis bus intensyvesnis.

4.  Patiekite grybus sumaišytus su sauja kapotų petražolių/čiobrelio šakelėmis.

Mano pastebėjimas – pievagrybiai puikiai tiktų užkandžiaujant su sūriu. Mamos pastebėjimas – tai būtų puikis valgis ant kūčių stalo.
Jų vienų daug nesuvalgysi, geriausia patiekti su kitais užkandžiais, kurių skonį jie papildytų ar paįvairintų.

Skanaus.

Receptas: Virtuvė nuo…iki… Nr. 4 (23)

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: RECEPTAI, Šalti užkandžiai, UŽKANDŽIAI

« Geros nuotaikos šaltinis – karamelė
Pusryčiams – kepti greipfrutai »

Comments

  1. Indre says

    2011-04-18 at 19:06

    Esu ir aš šį receptą nužiūrėjus. Atrodo super!

    Atsakyti
  2. marrti says

    2011-04-22 at 10:47

    Ir pabandyti verta.
    Tik žurnalo nuotraukoje pievagrybiai buvo įgavę tokį skaniai rudą atspalvį. Gaila realybėj taip nesigavo:)

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.