Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-04-22

Pusryčiams – kepti greipfrutai

Vienas puikiausių metų atostogoms – pavasaris. Kai oras nėra alinančiai karštas, o maloniai šiltas, lepinantis. Kai gamta atbunda ir gali stebėti, kaip kasdien skleidžiasi medžių pumpurai, vis daugiau žibuoklių mėlynuoja pakalnėse, upės skardžiai čiurlena besiridendamos per akmenis, paukščių giesmės rytais, dieną, vakarais, subtilus medžių ošimas ir švelniai veidą glostantis pavasario vėjas. Ir viskas tarsi susideda į didelį gamtos orkestrą, kuris kurią savo muziką čia ir dabar, be repeticijų, improvizuojant.
O visam tam gaudesy tokia palaima vaikščioti, pagaliau išsitraukti iš daiktų gilumos dviratį ir apžiūrėti po žiemos pasikeitusius kampelius, gurkšnoti rytinę arbatą lauke, skaityti, daug skaityti, svetingoje saulės atokaitoje. Ir taip nejaučiant laiko ribų, be paniško žvilgčiojimo į laikrodį.

Tokios šios mano atostogos. Sentimentali aš, žinau. Bet tai tokia palaima po miesto gaudesio ir skubėjimo.

Pastarosiomis dienomis pas mus svečiuojasi dėžė greipfrutų ir tarsi jauti spaudimą juos suvalgyti, sunaudoti, nes leisti sugęsti geram daiktui visiškai nesinori. Ieškojau ką galima iš jų skanaus pagaminti. Ir atradau velniškai paprastą dalyką – keptus greipfrutus (broiled greipfruit). Kepti vaisiai puikiai tiktų lengviems saulėtiems pusryčiams arba dienos užkandžiui.

2 porcijos:

  • 1 nemažas raudonas greipfrutas,
  • pora žiupsnelių cinamono,
  • 2 a. š. balto cukraus,
  • 2 a. š. rudo cukraus.

1.  Greipfrutą perpjauti per pusę, jei pusės nestovi tiesiai, šiek tiek, stabilumui, nupjaukite apačios. Peiliu atskirti greipfrutą vidinę masę (jo vidų) nuo žievelės, bet viskas palikti žievelėje – neišiminėti.

2.  Greipfruto puses padėti ant skardos. Kiekvieną dalį apibarstyti žiupsneliu cinamono, po šaukštelį balto ir rudo cukraus.

3.  Orkaitėje įjungti griliaus funkciją (grilinis kaitinimas iš viršaus). Skardą su vaisiais įdėti kiek galima arčiau viršaus. Kaitinti greipfrutus kol viršus ims skrusti, cukrus ištirps, susikaramelizuos. Tai bus pakankamai greit, tad nepalikite vaisių be priežiūros.

4.  Greipfrutus patiekti iš karto. Galima paskaninti jogurtu.

Skaniausia dalis – likusios saldžios greipfruto sultys.

Raudonasis greipfrutas nėra toks kartus kaip geltonasis (bent man).
Iš tiesų vaisiaus minkštimas ir sultys yra saldūs, o kartumo suteikia žievelės, skiltelių plėvelės.

Skanaus.

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Kiti desertai, RECEPTAI

« Marinuoti pievagrybiai su čiobreliais
Vanilinis ryžių pudingas su džiovintomis slyvomis »

Comments

  1. Indrė says

    2011-04-22 at 11:01

    O kaip dailiai išpjauti? Žuvies peiliu? Ar kokiu prastu kurio ašmenys lankstosi?

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-04-22 at 12:10

      Aš naudojau paprastą, nedidelį, kurio ašmenys šiek tiek lankstosi. Truputi pasistengus lengvai gaunasi. Štai taip > http://3.bp.blogspot.com/_9VuY0QDpjLk/TP7gdh3giWI/AAAAAAAADc8/86026Yb7mW8/s1600/Grapefruit2.jpg

      Atsakyti
  2. J says

    2011-04-22 at 11:09

    o koks skonis vat man visalaik idomu? greipfrutai siaip tokie gana sudetingai valgomi – kiek rugstoki, kiek kartoki? kokie jie tampa iskepe?

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-04-22 at 12:14

      Iškepę jie nepraranda savo kartumo, bet kadangi peiliu jo vidų atlaisvini nuo dalies odelių, o viršus aptirpęs cukrumi + greipfrutas šiltas, tai skonis saldus, kvepiantis vaisiumi ir turintis švelnaus kartumo. Be to, raudonieji greipfrutai pakankamai saldūs. 🙂

      Atsakyti
  3. egidija says

    2011-04-22 at 15:12

    aha, geri šitie, išbandytas dalykas 😉

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-04-22 at 15:14

      Įrodymas, kad ne man vienai jie patinka :).

      Atsakyti
  4. Danas says

    2011-04-23 at 08:26

    aha, idomu!

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.