Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-05-12

Vanilinis ryžių pudingas su džiovintomis slyvomis

Per pastarąsias dienas supratau, jog aš tikrų tikriausias gamtos vaikas. Iš manęs niekada nebus tikros miestietės ir to nepakeisi. Kaip ir nepakeisi to, jog kaime žolė kvepia žole, ievos ievomis, vakarai – rasota drėgme, obelų žieduose girdimos dūzgiančios bitės. Ir galiausiai nebijai giliai įkvėpti. Iš visos širdies. Giliai, be asfalto, dulkių, smogo.
O ir gegutė tik kaime užkukuoja – kaip kitaip busi turtingas (?).

Taip gera po savo slyva užkandžiauti vakariniais saldėsiais, mėtų, kurios auga čia pat, ir citrinos arbata (mmm…).
Pastarasis užkandis buvo – ryžių pudingas. Pirmas bandymas ir visiškai neprisvilęs. Sakyčiau net labai neprisvilęs! Nežinau ko tikėjausi iš skonio, nes tiesa sakant niekada nesu jo valgiusi arba mano atmintis neatgamina praeities akimirkų (kas dažnai pasitaiko), bet jis vis viena patenkino mano užslėptus lūkesčius.
Prieš ruošiantis gaminti pudingą, prisiminkit, jog ~40 min negalėsite pasitraukti nuo viryklės, kadangi teks visą laiką maišyti tam, kad neprisviltų.

Saldus, švelnus ir labai sotus.

4 vidutinės arba 8 mažos porcijos:

  • 120 g apvaliųjų ryžių,
  • 200 ml grietinėlės,
  • 800 ml pieno,
  • 100 g džiovintų slyvų,
  • 2 v. š. amareto (tiktų ir brendis),
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė,
  • 2 1/2 a. š. vanilinio cukraus (naudojau su natūralia vanile),
  • keletas lašų vanilės esencijos arba kvapo,
  • žiubsnelis malto muskato riešuto,
  • 1/4 a. š. cinamono,
  • žiubsnelis druskos,
  • 2 v. š. cukraus.

1.   Slyvas supjaustyti mažais gabalėliais ir užpilti amaretu.

2.  Puode storu dugnu sumaišyti pieną, grietinėlę, vanilinį cukrų ir vanilės esenciją. Užvirti.

3.   Užvirus nuimti puodą nuo ugnies, sudėti citrinos žievelę, muskatą, cinamoną, druską, cukrų ir ryžius. Viską gerai išmaišyti.

4.  Puodą vėl užkaisti ir visą laiką maišant, ant mažos ugnies, virti 20min, tuomet sudėti išmirkusias džiovintas slyvas ir viską maišant virti dar 20 min., kol ryžiai taps kreminės masės.

5.   Paruoštą pudingą atvėsinti, patiekti dar šiek tiek šiltą.

Tik pasigaminus puoliau sau dėtis kuo daugiau, bet valgymo eigoje teko suprasti, jog tai buvo ne pats protingiausias žingsnis. Pudingas toks sotus, jog didelio kiekio neįveiksi, nebent esi tikrai išalkęs.

Sočių!

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Kruopų patiekalai, PAGRINDINIAI PATIEKALAI, RECEPTAI

« Pusryčiams – kepti greipfrutai
Spaghetti su lašiša ir cukinijomis »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Apelsininis keksas
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.