Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-05-23

Spaghetti su lašiša ir cukinijomis

Ne visuomet turime daug laisvo laiko suktis tarp puodų (plakti, maišyti, minkyti, kepti, virti ir troškinti), o galiausiai įmantriai pateikti. Kartais norisi greitų, tiesiog tekš šlepšt, tačiau galiausiai skanių pietų. Neatimančių daug laiko ir neapsunkinančių karštomis dienomis. Žinoma, tokiu atveju geriausia rinktis sočias salotas, tačiau, mano manymu, dar vienas puikus pasirinkimas – pasta.
Mano mėgstamas variantas, tai makaronai su rūkyta lašiša. Šį kartą dar su cukinija ir šlakeliu citrinos.

O su kuo Jūs mėgstate ruošti spaghetti? Gal esat išbandę kažką netikėto?


Puodui:

  • 1 pokelis spaghetti,
  • 200 g rūkytos, silpnai sūdytos lašišos,
  • 7 česnako skiltelės,
  • 2 svogūnai,
  • 1 1/2 jaunos cukinijos (nedidelės),
  • 2 v. š. grietinės,
  • 200 ml grietinėlės,
  • mėgstamo kietesnio sūrio,
  • pagal skonį pipirų, džiovintų saliero lapelių, saldžiosios paprikos, druskos (! atsargiai su druska, nes lašiša jau būna sūri),
  • citrinos,
  • keleto šviežių pipirnės lapelių.

1.  Gerai įkaitinti keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėti smulkiai supjaustytą lašišą, šiek tiek apkepti. Susmulkinti svogūnus, sudėti į keptuvę ir apkepti kol ims tapti skaidrėti.

2. Gerai sukapoti svogūno galvutes. Keptuvėje lašišą ir svogūnus pastūmėti į vieną pusę, o kitoje pusėje 1/2 min.  apkepti smulkintą česnaką. Galiausiai viską sumaišyti ir sudėti pusžiedžiais supjaustytą cukiniją (su visa odele, prieš tai gerai nuplovus). Troškinti, kol cukinija suminkštės. Tuomet sudėti prieskonius, grietinę ir supilti grietinėlę. Viską išmaišyti, užvirus nukelti nuo ugnies.

3.  Išvirti 1 pokelį spagečių (galima naudoti ir kitus, jums patinkančius makaronus), nukošti ir supilti paruoštą padažą. Viską gerai išmaišyti.

4.  Patiekti apibarsčius tarkuotu sūriu, šiek tiek apšlaksčius citrinos sultimis ir uždėjus pipirnės lapelių.

„No man is lonely eating spaghetti; it requires so much attention.“
Christopher Morley

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Google
  • Spausdinti

Filed Under: PAGRINDINIAI PATIEKALAI, Pasta, RECEPTAI

« Vanilinis ryžių pudingas su džiovintomis slyvomis
Pirmos vasaros salotos »

Comments

  1. Plastikiniu langu kainos says

    2011-05-26 at 16:06

    Nerealiai skaniai atrodo 🙂

    Atsakyti
  2. digadigadoo says

    2011-05-31 at 05:46

    nežinau, ar netikėta, bet su kumpiu ir melionais esu išbandžiusi, tiko! kai pagalvoji, ko tik studentai neišbandę 😀 šitie tai skanuma turėtų būti 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Orkaitėje kepti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

loading Atšaukti
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.