Skanios Dienos

Juodosios arbatos Chai Latte


Pastaruoju metu mintys kaip didelis prieskonių rūkas. Nuo euforijos iki pasimetimo. Nuo saldaus iki aštraus ir atgal. Nuo didelių planų į ateitį iki sentimentalaus gręžiojimosi atgal.  Bet galbūt, kaip ir šioje arbatoje, visko turi būti tam, kad galiausiai būtų kažkas gero.

Manau daugelis esate ragavę tokią arbatą, kokioje nors take and go kavinėje arba pyragaičių krautuvėje. Kaip ir pridera rudeniui – gausiai prieskoninga, šiek tiek aštri ir su švelnia pieno puta. Šildanti, tarsi vilnojinės kojinės ir kalėdinis filmas žiemą. Arba pirmas rudeninis obuolių pyragas su žiupsneliu cinamono. Įsimylėjau šią arbatą. Naujas savaitgalių ritualas. Subalansuota vakarui be reikalų.

JUODOSIOS ARBATOS CHAI LATTE 
Kaip pasigaminti putą radau čia: Vanilla Blonde

Chai Latte dviems:

1.  Į arbatos puodelį sudedame viską, išskyrus pieną ir užpilame verdančių vandeniu. Iš pirmo žvilgsnio prieskonių gali jums pasirodyti  daugoka, tačiau bus pilama 1/3 arbatos ir 2/3 pieno, tad jos skonis labai sušvelnės.

2.  Pieną kaitiname mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės iki maždaug 70 laipsnių, arba kol jausite, kad indas, kuriame pienas, yra jau per karštas lengvai išlaikyti. Mikrobangų krosnelėje tai trunka nuo 30 – 100 sek. Pieno negalima užvirti.

3.  Pusę pieno supilkite į mažą prancūzišką presą ir keletą kartu suspauskite – atleiskite pieną. Indelyje esantis pienas turėtų patrigubėti. Palikite putą 20 sek. pailsėti (išsiskirs skystoji pieno ir pieno putos dalis), o tuomet indelį kelis kartus sukamaisiais judesiais pasukti, tarsi mėgintumėt išmaišyti cukrų be šaukštelio, tam, kad puta susimaišiusi su pienu taptų sunkesnė ir sodresnė.

4.  Pilkite į norimą indą pusę puodelio paruoštos arbatos (perkošiant per sietelį) ir visą suplaktą pieną. Viršų pabarstykite cinamonu ar gvazdikėliais. Antram puodeliui suplakite likusį pieną.

* daugiau apie Latte galite pasiskaityti Vanilla Blonde ir Little World.