Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2012-10-21

Juodosios arbatos Chai Latte


Pastaruoju metu mintys kaip didelis prieskonių rūkas. Nuo euforijos iki pasimetimo. Nuo saldaus iki aštraus ir atgal. Nuo didelių planų į ateitį iki sentimentalaus gręžiojimosi atgal.  Bet galbūt, kaip ir šioje arbatoje, visko turi būti tam, kad galiausiai būtų kažkas gero.

Manau daugelis esate ragavę tokią arbatą, kokioje nors take and go kavinėje arba pyragaičių krautuvėje. Kaip ir pridera rudeniui – gausiai prieskoninga, šiek tiek aštri ir su švelnia pieno puta. Šildanti, tarsi vilnojinės kojinės ir kalėdinis filmas žiemą. Arba pirmas rudeninis obuolių pyragas su žiupsneliu cinamono. Įsimylėjau šią arbatą. Naujas savaitgalių ritualas. Subalansuota vakarui be reikalų.

JUODOSIOS ARBATOS CHAI LATTE 
Kaip pasigaminti putą radau čia: Vanilla Blonde

Chai Latte dviems:

  • 2 a. š. juodosios arbatos,
  • 1/2 a. š.maltų juodųjų pipirų,
  • 1 a. š. cinamono,
  • 1/2 a. š. imbiero,
  • 10 gvazdikėlių,
  • 1/3 a. š. kardamono,
  • 1 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus,
  • 200 – 250 ml riebaus pieno (nuo 3 % ir daugiau).

1.  Į arbatos puodelį sudedame viską, išskyrus pieną ir užpilame verdančių vandeniu. Iš pirmo žvilgsnio prieskonių gali jums pasirodyti  daugoka, tačiau bus pilama 1/3 arbatos ir 2/3 pieno, tad jos skonis labai sušvelnės.

2.  Pieną kaitiname mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės iki maždaug 70 laipsnių, arba kol jausite, kad indas, kuriame pienas, yra jau per karštas lengvai išlaikyti. Mikrobangų krosnelėje tai trunka nuo 30 – 100 sek. Pieno negalima užvirti.

3.  Pusę pieno supilkite į mažą prancūzišką presą ir keletą kartu suspauskite – atleiskite pieną. Indelyje esantis pienas turėtų patrigubėti. Palikite putą 20 sek. pailsėti (išsiskirs skystoji pieno ir pieno putos dalis), o tuomet indelį kelis kartus sukamaisiais judesiais pasukti, tarsi mėgintumėt išmaišyti cukrų be šaukštelio, tam, kad puta susimaišiusi su pienu taptų sunkesnė ir sodresnė.

4.  Pilkite į norimą indą pusę puodelio paruoštos arbatos (perkošiant per sietelį) ir visą suplaktą pieną. Viršų pabarstykite cinamonu ar gvazdikėliais. Antram puodeliui suplakite likusį pieną.

* daugiau apie Latte galite pasiskaityti Vanilla Blonde ir Little World.

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: GĖRIMAI, Karštieji gėrimai, RECEPTAI

« Žagarėliai (narstytiniai)
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su džiovintais pomidorais »

Comments

  1. Indrė says

    2012-10-21 at 22:32

    Planavau gaminti tokią ir vis neprisiruošiu… Tarsi kokia mieganti gražuolė šiuo metu 😀

    Atsakyti
    • marrti says

      2012-10-21 at 23:06

      Žiauriai verta pasigaminti, kad po tokios saldžiau miegotųsi 🙂

      Atsakyti
      • Indre says

        2012-10-22 at 10:59

        Turiu minčių virti sirupą. Tikiuos šis ateinantis savaitgalis bus labai kūrybingas man 😉

        Atsakyti
        • marrti says

          2012-10-22 at 22:21

          Nežinau, kaip tau, bet man po didelių vilčių, dažniausiai tenka nusivilti savim, o įkvėpimas galiausiai ateina netikėtai ir netinkamu metu 🙂

          Atsakyti
  2. Jurgis says

    2012-10-22 at 08:11

    Niekad nebūčiau pasakęs, kad tai arbata 🙂 Atrodo kaip kava 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2012-10-22 at 09:13

      Manau net ragaujant galima apsigauti ir iki galo nesuprasti – kavą ar arbatą geri 🙂

      Atsakyti
  3. Migle says

    2012-10-22 at 13:19

    Dievinu chai latte, tad būtinai išbandysiu tavąją versiją su prancūziškuoju presu 🙂 Pati tai dažniausiai dirbtiniu būdu išplaku grandiozinę putą, o tada drebiu kalną ant arbatos ir valgau šaukšteliu, kol pastarasis pasiekia skystimą 🙂 be-galo-krašto gardu! Ypač rudeniui beldžiantis į langą 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2012-10-22 at 22:20

      Kavinėje galiu 20 min. kabinėti putą ir tik tada per porą minučių išgerti viską kas liko. Mergaitiškas knaibinėjimas 🙂

      Atsakyti
  4. Juliana Doržinkevič says

    2012-10-24 at 22:43

    Gėda (ir juokinga), bet dar nesu ragavusi chai latte…
    Buvau nusipirkusi kažkokį sausą mišinį (kaip kava 3in1), bet jis buvo tokio nesuvokiamo saldumo, jog teko išmesti.
    Tas prieskonių mišinys labai jaukiai ir rudeniškai skamba, reikės prisiruošt 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2012-10-25 at 08:15

      Pirktinis tirpus mišinys, neprilygsta savo prieskoniui mišiniui 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.