Skanios Dienos

Marinuoti pievagrybiai su čiobreliais

Nepamenu savęs mėgstančios grybauti. Jau seniai buvau miške būtent tam. Dažniausiai ‘nusimuilinu‘, o ir šiaip jau manęs niekas neverčia to daryti (susitaikė su mano keistu požiūriu). Kodėl taip? Ir pati iki galo nesuprantu. Galbūt aš grybų tiesiog nematau, o tai mane erzina, nes jie slepiasi po lapais, samanomis, šakomis, kaip chameleonai susilieja savo spalva su aplinka. Ir galiausiai pirmi mano rasti grybai tik raudonos, taškuotos, gražuolės musmirės. Ir visada taip. Taip taip, man patinka eit lengviausiu keliu, o čia jo nėra. Yra tik vienas – turi ieškoti, o jei nerandi, grybai patys neateina.

Galbūt ir ne pats maloniausias dalykas grybavimas, bet grybų valgymas visai kitas reikalas ! Juk kaip galima atsispirti šviežiom mažytėm voveruškom, patroškintomis su svogūnais, grietine ir patiektomis su šviežiomis bulvėmis. Seilė tįsta vien pagalvojus… (mm) Arba pievagrybiai troškiniuose, ant picos, vieni užkandžiavimui, lazanijoje, padažuose ir ten, kur tik širdis geidžia. O grybienė!

Taip, grybams atsispirti negaliu.

Dubenėlis pievagrybių:

1.  Puode sumaišyti citrinų sultis ir vandenį, užvirti. Sudėti nuvalytus, nuluptus pievagrybius, sumažinti ugnį ir pavirti ~3min, kol pievagrybiai suminkštės.

2.  Išimti pievagrybius ir gerai nusausinti.

3.  Sumaišyti actą, aliejų, česnaką, čiobrelius, druską, pipirus ir lauro lapą nedideliame puode. Užvirti ir šiuo marinatu užpilti pievagrybius (pasirinkite tokį indą, kad pievagrybiai būtų apsemti). Atvėsinkite. Nepamirškite – kuo ilgiau laikysite grybus marinate, tuo skonis bus intensyvesnis.

4.  Patiekite grybus sumaišytus su sauja kapotų petražolių/čiobrelio šakelėmis.

Mano pastebėjimas – pievagrybiai puikiai tiktų užkandžiaujant su sūriu. Mamos pastebėjimas – tai būtų puikis valgis ant kūčių stalo.
Jų vienų daug nesuvalgysi, geriausia patiekti su kitais užkandžiais, kurių skonį jie papildytų ar paįvairintų.

Skanaus.

Receptas: Virtuvė nuo…iki… Nr. 4 (23)