Skanios Dienos

Mėtinė panna cotta

Nedaugžodžiausiu, nes vasara po pėdomis, žydi lubinai pievose ir bijūnai močiučių darželiuose. O su vasara ir mintys skaidresnės, mėgstamos knygos atverstos, dviračiu kilometrai minimi, nėra problemų ir nuotraukos gražesnės. Neskaitykit daug interneto. Pačilinkit. 

Beje, bijūnai valgomi – ryt virsiu uogienę. Kelsiuosi anksčiau vien dėl šio atradimo, nes jei ji kvepės taip, kaip kvepia gėlės, vaikščiosiu visą dieną pakelta galva.

—————————————————————————————————–

MĖTINĖ PANNA COTTA

6 porcijos:

Gaminimas:

1. Pieną su mėtomis ir citrinos žievelę užkaiskite puode ir kaitinkite iki užvirimo. Suberkite vanilinį cukrų ir cukrų, išmaišykite ir palikite atvėsti 30 min. Tuo tarpu želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.

2.  Išbrinkusią želatiną ištirpinkite mikrobangėje arba ant viryklės. Į ją supilkite perkoštą pieną ir gerai išmaišykite. Į atvėsusią masę sudėkite jogurtą ir šluotele gerai išsukite.

3. Paruoštą masę supilkite į stiklines ir palikite šaldytuve sustingti. Patiekite vienus arba su trintomis uogomis. 

Pastabos:

—————————————————————————————————–