Nedaugžodžiausiu, nes vasara po pėdomis, žydi lubinai pievose ir bijūnai močiučių darželiuose. O su vasara ir mintys skaidresnės, mėgstamos knygos atverstos, dviračiu kilometrai minimi, nėra problemų ir nuotraukos gražesnės. Neskaitykit daug interneto. Pačilinkit.
Beje, bijūnai valgomi – ryt virsiu uogienę. Kelsiuosi anksčiau vien dėl šio atradimo, nes jei ji kvepės taip, kaip kvepia gėlės, vaikščiosiu visą dieną pakelta galva.
—————————————————————————————————–
MĖTINĖ PANNA COTTA
6 porcijos:
- 300 ml natūralaus jogurto,
- 2 puodeliai pieno,
- didelė sauja mėtų lapelių,
- 1 v. š. citrinos žievelės,
- 4 a. š. želatinos,
- 3 v. š. cukraus,
- 1 a. š. vanilinio cukraus su natūralia vanile (naudokite vanilės esenciją jei turite).
Gaminimas:
1. Pieną su mėtomis ir citrinos žievelę užkaiskite puode ir kaitinkite iki užvirimo. Suberkite vanilinį cukrų ir cukrų, išmaišykite ir palikite atvėsti 30 min. Tuo tarpu želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
2. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite mikrobangėje arba ant viryklės. Į ją supilkite perkoštą pieną ir gerai išmaišykite. Į atvėsusią masę sudėkite jogurtą ir šluotele gerai išsukite.
3. Paruoštą masę supilkite į stiklines ir palikite šaldytuve sustingti. Patiekite vienus arba su trintomis uogomis.
Pastabos:
- Tokį desertą galite gaminti ne tik su mėtomis, bet taip pat su liepžiedžiais, bazilikais ar valgomomis gėlėmis, kaip bijūnai.
- Vietoj cukraus, galite rinktis medų.
—————————————————————————————————–
Niekada negaliu atsistebėti gražiomis tavo blog’o nuotraukomis 🙂
Ačiū ačiū 🙂 malonu. Mėginam vis tobulėti.
oi, koks grožis. ir aš lubinų prisiskynus. ir bijūnų. kvepia namai 🙂
apie uogienę nepamiršk papasakot 🙂
Bijūnų kvapas man kažkoks dieviškas. Jau toks toks, pats toks!
Papasakosiu 😉