Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2013-06-07

Mėtinė panna cotta

2

lubinai

lubinai

lubinai

Nedaugžodžiausiu, nes vasara po pėdomis, žydi lubinai pievose ir bijūnai močiučių darželiuose. O su vasara ir mintys skaidresnės, mėgstamos knygos atverstos, dviračiu kilometrai minimi, nėra problemų ir nuotraukos gražesnės. Neskaitykit daug interneto. Pačilinkit. 

Beje, bijūnai valgomi – ryt virsiu uogienę. Kelsiuosi anksčiau vien dėl šio atradimo, nes jei ji kvepės taip, kaip kvepia gėlės, vaikščiosiu visą dieną pakelta galva.

lubinai—————————————————————————————————–

mėtų panna cotta

MĖTINĖ PANNA COTTA

6 porcijos:

  • 300 ml natūralaus jogurto,
  • 2 puodeliai pieno,
  • didelė sauja mėtų lapelių,
  • 1 v. š. citrinos žievelės,
  • 4 a. š. želatinos,
  • 3 v. š. cukraus,
  • 1 a. š. vanilinio cukraus su natūralia vanile (naudokite vanilės esenciją jei turite).

Gaminimas:

1. Pieną su mėtomis ir citrinos žievelę užkaiskite puode ir kaitinkite iki užvirimo. Suberkite vanilinį cukrų ir cukrų, išmaišykite ir palikite atvėsti 30 min. Tuo tarpu želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.

2.  Išbrinkusią želatiną ištirpinkite mikrobangėje arba ant viryklės. Į ją supilkite perkoštą pieną ir gerai išmaišykite. Į atvėsusią masę sudėkite jogurtą ir šluotele gerai išsukite.

3. Paruoštą masę supilkite į stiklines ir palikite šaldytuve sustingti. Patiekite vienus arba su trintomis uogomis. 

Pastabos:

  • Tokį desertą galite gaminti ne tik su mėtomis, bet taip pat su liepžiedžiais, bazilikais ar valgomomis gėlėmis, kaip bijūnai. 
  • Vietoj cukraus, galite rinktis medų.

mėtų panna cotta—————————————————————————————————–

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Desertai induose, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI

« Gegužės pietų pertrauka
Bijūnų sirupas »

Comments

  1. Jurgita says

    2013-06-07 at 22:45

    Niekada negaliu atsistebėti gražiomis tavo blog’o nuotraukomis 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-06-08 at 10:29

      Ačiū ačiū 🙂 malonu. Mėginam vis tobulėti.

      Atsakyti
  2. Jurgita says

    2013-06-07 at 23:38

    oi, koks grožis. ir aš lubinų prisiskynus. ir bijūnų. kvepia namai 🙂
    apie uogienę nepamiršk papasakot 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-06-08 at 10:30

      Bijūnų kvapas man kažkoks dieviškas. Jau toks toks, pats toks!
      Papasakosiu 😉

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.