Skanios Dienos

Morengai su šokoladu

  Didieji vasaros planai išvykti ir paragauti kitokios duonos iš lėto pildosi. Tfu tfu tfu… tegu ir toliau juda gera linkme, per daug nesiplėsiu. Bet planų pildymasis tiesiogiai proporcingas nepabaigtiems darbams, kurie stuksena į nugarą. O tada savęs ir klausiu – o kam taip nebūna? Ir įsijungiu filmą, tam kad nuplauti tą nepadarytų užduočių kartėlį bent akimirkai. O dar gyvenimo bendrininkas užvedė ant „Draugų” serialo. Tad gal kartėlį sumažintų bent pora sezonų tų draugysčių?

  Kad ir kaip save apgaudinėčiau, kaičiu kavos, pilu pieno imu duonos riekę (taip duonos, nes duona mano ištikimiausias skanėstas, net šokoladas jos nelenkia) ir imu gilintis į reklamos strategijas pasaulyje ir Lietuvoje. O tiems, kas turi laisvo laiko, rekomenduoju filmą, kuris nėra niekuo ypatingas, o vyriškiai pasakytų, jog be siužeto normalaus. „Like crazy” – filmas apie dviejų studentų meilę per atstumą (UK – USA). Pilnas gražaus tarpusavio žaismo, gražiai besirengiančios pagrindinės herojės ir nesiūlau žiūrėti vienišoms merginoms, kadangi gali nuliūdinti, kai neturi nieko šalia. Filmas pakankamai realiai nupiešia gyvenimą.

***

  Prieš kelias dienas namuose buvo šokolado protrūkis: labai šokoladinis pyragas, šokoladinis pudingas, o su likučiu šokolado ir morengai su šokoladu dar buvo. Viskas buvo per daug skanų, tad pagalvojau: tuščia jos – tos sąžinės.

MORENGAI SU ŠOKOLADU

~ 2 skardos morengų:

1.  Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo (apvertus dubenį baltymai turi laikytis).
2.  Supilti cukrų ir viską plakti tol, kol baltymų masę patrynus tarp pirštų, nesijaus cukraus kristalų.
3.  Smulkiai įtarkuoti maždaug 20 g šokolado. Dar kartą išplakti.
4.  Ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi formuoti morengus konditeriniu švirkštu. Neturint jo, manau, kuo puikiausiai būtų galima mėginti šaukštu. Kepti 100’C 1 val. 30 min.
5.  Likusį šokoladą išlydyti ir šiek tiek patepus sulipdyti po du morengus.
Pastabos: kepant abi skardas iš kart, apatinės skardos morengų viršus nebus labai glotnus, tačiau vis viena bus iškepęs. Tad jei norite tik dailių morengų, dėkite po vieną skardą.
Morengai su burnoje tirpstančiu šokolado prieskoniu.

Šokoladas nesupranta sąžinės.

Ankstesnis bandymas > klasikiniai morengai.

***

Muzikinė glamonė: