Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2012-04-05

Morengai su šokoladu

  Didieji vasaros planai išvykti ir paragauti kitokios duonos iš lėto pildosi. Tfu tfu tfu… tegu ir toliau juda gera linkme, per daug nesiplėsiu. Bet planų pildymasis tiesiogiai proporcingas nepabaigtiems darbams, kurie stuksena į nugarą. O tada savęs ir klausiu – o kam taip nebūna? Ir įsijungiu filmą, tam kad nuplauti tą nepadarytų užduočių kartėlį bent akimirkai. O dar gyvenimo bendrininkas užvedė ant „Draugų” serialo. Tad gal kartėlį sumažintų bent pora sezonų tų draugysčių?

  Kad ir kaip save apgaudinėčiau, kaičiu kavos, pilu pieno imu duonos riekę (taip duonos, nes duona mano ištikimiausias skanėstas, net šokoladas jos nelenkia) ir imu gilintis į reklamos strategijas pasaulyje ir Lietuvoje. O tiems, kas turi laisvo laiko, rekomenduoju filmą, kuris nėra niekuo ypatingas, o vyriškiai pasakytų, jog be siužeto normalaus. „Like crazy” – filmas apie dviejų studentų meilę per atstumą (UK – USA). Pilnas gražaus tarpusavio žaismo, gražiai besirengiančios pagrindinės herojės ir nesiūlau žiūrėti vienišoms merginoms, kadangi gali nuliūdinti, kai neturi nieko šalia. Filmas pakankamai realiai nupiešia gyvenimą.

***

  Prieš kelias dienas namuose buvo šokolado protrūkis: labai šokoladinis pyragas, šokoladinis pudingas, o su likučiu šokolado ir morengai su šokoladu dar buvo. Viskas buvo per daug skanų, tad pagalvojau: tuščia jos – tos sąžinės.

MORENGAI SU ŠOKOLADU

~ 2 skardos morengų:

  • 3 kiaušinio baltymai,
  • 200 g cukraus,
  • 50 g  juodo šokolado.
1.  Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo (apvertus dubenį baltymai turi laikytis).
2.  Supilti cukrų ir viską plakti tol, kol baltymų masę patrynus tarp pirštų, nesijaus cukraus kristalų.
3.  Smulkiai įtarkuoti maždaug 20 g šokolado. Dar kartą išplakti.
4.  Ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi formuoti morengus konditeriniu švirkštu. Neturint jo, manau, kuo puikiausiai būtų galima mėginti šaukštu. Kepti 100’C 1 val. 30 min.
5.  Likusį šokoladą išlydyti ir šiek tiek patepus sulipdyti po du morengus.
Pastabos: kepant abi skardas iš kart, apatinės skardos morengų viršus nebus labai glotnus, tačiau vis viena bus iškepęs. Tad jei norite tik dailių morengų, dėkite po vieną skardą.
Morengai su burnoje tirpstančiu šokolado prieskoniu.

Šokoladas nesupranta sąžinės.

Ankstesnis bandymas > klasikiniai morengai.

***

Muzikinė glamonė:

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI, Sausainiai

« Labai šokoladinis pyragas
Ale Velykinė boba »

Comments

  1. Ramune says

    2012-04-06 at 13:34

    komplimentai, labai išgražėjęs puslapis, įdomesni receptai, smarkiai palypėta aukštyn:)

    Atsakyti
    • marrti says

      2012-04-06 at 23:02

      Ačiū, Ramune, stengiuosi tobulėti ir nestovėti vietoje. Malonu, jog pastebėjai 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.