Skanios Dienos

Obuolių ir agurkų kokteilis

Jei tik leidžiu sau imtis svarstyti ar sugalvotą veiklą daryti/ar nedaryti, dažniausiai iškyla per daug abejonių. Jau mėnesį laiko mintyse įsivaizduoju, kaip būtų smagu atsikelti ryte, užsidėti savo sportinius batus ir išbėgti rytiniam bėgimui. Tam užtektų pusvalandžio laiko, vos kelių kilometrų. Iš praktinės pusės reiktų ir keltis vos 40 min. anksčiau, nes galiu bėgti ratuką, kurio pradžia ir pabaiga mano namai.

Tačiau kai tik ryte nubundu ir išjungiu žadintuvą, pažiūriu į kairėję gulinčią ir giliai miegančią antrą pusę – imu kelti sau abejones, ar tikrai noriu šiandien bėgti? Ar labiau noriu bėgti, o galbūt būtų maloniau pagulėti? Tuomet užmigti giliu miegu jau nepavyksta ir visas tas 40 min., tai prabundu/tai snaudžiu. Ir geriau nepasidaro. Nuėjus į darbą vėl imu galvoti apie tai, kaip reikia kitą rytą nubudus iš karto ir keltis. Nes reikia pripažinti, iš šono atrodo, kad ne taip stipriai ir noriu aš bėgioti. Galbūt jūs žinot, kaip pralaužti tą pirmąjį ledą? Jaučiuosi, kaip pasakoje be galo.

Tikriausiai reiktų išsikelti kažkokį tikslą. Labai apčiuopiamą. Bėgti maratoną, padailinti užpakaliuką, pagerinti ryto kokybę prieš darbą, bėgioti vis kitose vietose ir taip rinkti savo vietų suvenyrus. Tas didesnis tikslas padėtų susikurti naują įproti.

Aš vis dar tikiu, jog man pavyks, bet jei jūs turite vertingos patirties – pasidalinkite. Juk panašūs pasakojimai suteikia įkvėpimo.

Bėgiojimo mintis prieš darbą – nėra noras tapti ryto žmogumi ir keltis be galo anksti. Tikrai ne. Tai noras – savo rytą pradėti ne dėl darbo, o dėl savęs. Gauti pirmų naujų įspūdžių ne šeštą vakaro, kai keliauju namo ir vėliau einu į lauką. Arba dar perifrazavus, norėčiau, kad darbas taptų labiau dalimi mano dienos, o ne visa diena. Ir nors vasarą turim ilgesniu vakarus, tačiau šaltuoju sezonu, dažnai jaučiuosi kaip kurmis, kuris šviesos beveik ir nepamato.

Dabar rašant, mano rytas buvo ne ką kitoks. Prasivarčiau kurį laiką ir galiausiai nusprendžiau eiti plikyti kavos. Mintyse sau sakau – vakare pabėgiosiu. Daugeliui pradėjus sportuoti būna sunku suderinti ar pakeisti mitybą. Aš gyvenu atvirkščiam pasaulyje, man sunku suderinti sportą prie pakeistos mitybos.

Šiam kartui vaisinis kokteilis iš Lietuvoje mėgstamų produktų: obuolių ir agurkų.

Obuolių ir agurkų kokteilis
 
Pasiruošimas
Gaminimas
Visas laikas
 
Porcijos: 2
Ingredientai
  • 3 obuolių
  • ½ ilgavaisio agurko arba 2 trumpavaisių
  • 2 apelsinų sultys
  • 1 cm gabalėlio imbiero šaknies
  • 1 valg. š. agavos sirupo arba skysto medaus
  • 1 valg. š. chia sėklų
Gaminimas
  1. Į kokteilinę sudėkite supjaustytus obuolius ir agurkus. Išspaustas apelsinų sultis, sutarkuotą imbiero šaknį, sirupą ir sėklas.
  2. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei matote, kad kokteilis per tirštas - įpilkite šiek tiek šalto vandens ir dar kartą išplakite.
  3. Patiekite iš karto.
3.5.3208