Skanios Dienos

Rabarbarų pyragas

Gan paprastas, tačiau teisingas pyragas. Su skaniu pagrindu, rūgštokais ir gaiviais rabarbarais ir saldžiais trupiniais, kurių niekada per daug nebūna. Tikiuosi pas jus dar gyvena keli užsilikę rabarbarai, kurie laukia savo eilės. Iš tiesų, kai lauke saulė šviečia, kaitina ir lepina, pyragai mano virtuvėje paskutinėje eilėje. Tik šiam buvo išimtis.

RABARBARŲ PYRAGAS

Receptas: Smitten Kitchen

Vidutinė stačiakampė kepimo forma arba ~ 30 cm skersmens apvali kepimo forma:

Trupiniams:

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite supjaustytus rabarbarus su citrinos sultymis ir puse kiekio cukraus. Išmaišykite ir palikite pastovėti.

2. Kitame dubenyje sviestą, cukrų ir citrinos žievelę elektriniu plaktuvu išsukite iki purios masės. Įplakite po vieną kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakat. 

3. Atskirame inde sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir imbierą. 

4. Į kiaušinių plakinį berkite pusę kiekio miltų mišinio ir pusę kiekio grietinės ir gerai išplakite. Su likusia dalimi pakartokite tą patį.

5. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą, tolygiai paskleiskite. Ant viršaus suberkite rabarbarus.

6. Trupiniams sumaišykite visus produktus išskyrus sviestą. Sviestą ištirpdykite ir užpilkite ant mišinio, gerai išmaišykite šakute ir užberkite ant rabarbarų sluoksnio.

7. Pyragą kepkite 180’C 50 – 60 min., kol patikrinus pyragą mediniu smeigtuku, jis išliks sausas.

——————————————————————————————