Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2013-07-08

Rabarbarų pyragas

rabarbarų pyragas

Gan paprastas, tačiau teisingas pyragas. Su skaniu pagrindu, rūgštokais ir gaiviais rabarbarais ir saldžiais trupiniais, kurių niekada per daug nebūna. Tikiuosi pas jus dar gyvena keli užsilikę rabarbarai, kurie laukia savo eilės. Iš tiesų, kai lauke saulė šviečia, kaitina ir lepina, pyragai mano virtuvėje paskutinėje eilėje. Tik šiam buvo išimtis.

RABARBARŲ PYRAGAS

Receptas: Smitten Kitchen

Vidutinė stačiakampė kepimo forma arba ~ 30 cm skersmens apvali kepimo forma:

  • 500 g rabarbarų,
  • 260 g cukraus,
  • 1 v. š. citrinos sulčių,
  • 115 g sviesto,
  • 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės,
  • 2 kiaušiniai,
  • 160 g miltų,
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1/4 a. š. malto imbiero,
  • 80 g grietinės.

Trupiniams:

  • 120 g miltų,
  • 50 g rudojo cukraus,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1/4 a. š. cinamono,
  • 55 g sviesto.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite supjaustytus rabarbarus su citrinos sultymis ir puse kiekio cukraus. Išmaišykite ir palikite pastovėti.

2. Kitame dubenyje sviestą, cukrų ir citrinos žievelę elektriniu plaktuvu išsukite iki purios masės. Įplakite po vieną kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakat. 

3. Atskirame inde sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir imbierą. 

4. Į kiaušinių plakinį berkite pusę kiekio miltų mišinio ir pusę kiekio grietinės ir gerai išplakite. Su likusia dalimi pakartokite tą patį.

5. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą, tolygiai paskleiskite. Ant viršaus suberkite rabarbarus.

6. Trupiniams sumaišykite visus produktus išskyrus sviestą. Sviestą ištirpdykite ir užpilkite ant mišinio, gerai išmaišykite šakute ir užberkite ant rabarbarų sluoksnio.

7. Pyragą kepkite 180’C 50 – 60 min., kol patikrinus pyragą mediniu smeigtuku, jis išliks sausas.

rabarbarų pyragas

——————————————————————————————

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Pyragai, RECEPTAI

« Pesto padažas
Apsvaigęs obuolių kompotas »

Comments

  1. Vita says

    2013-07-09 at 09:59

    Aha, būtų gerai, kad turėčiau kokį užsilikusį rabarbarą. Nieko, kitais metais pasižymėsiu iš anksto, kad reikia prisikaupti jų ir nepraleisti sezono 🙂

    Atsakyti
  2. laima says

    2014-06-03 at 14:36

    Šis receptas puikiai tinka su betkokiomis kitomis uogomis;) kai yra rabarbarų naudoju juos, kai yra mėlynių/agrastų/serbentų ir kt. naudoju juos;)

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.