———————————————————————————————–
APSVAIGĘS OBUOLIŲ KOMPOTAS
2 – 3 stiklinės:
- 2 obuoliai,
- Sauja spanguolių,
- 1 cinamono lazdelė,
- Keli gvazdikėliai,
- 4 kvapieji pipirai,
- 2 stiklinės vyno,
- 1 stiklinė vandens,
- 2 v. š. medaus,
- 30 g viskio.
Gaminimas:
1. Obuolius nulupti, supjaustyti ketvirčiais ir išimti jų sėklas. Supjaustytus obuolius sudėti į puodą, sudėti prieskonius, medų, supilti vyną ir vandenį.
2. Viską užvirti ir virinti 15 min., tuomet supilti viskį ir nukelti nuo ugnies. Supilstyti į stiklines kartu su obuoliais ir uogomis.
———————————————————————————————–
Vasariška lengvabūdiška nuotaika sklinda iš naujo įrašo 🙂
Ačiū. Daug muzikos ir žolė po kojomis 🙂
O jei vyno nepilčiau, užtektų tik viskio? Ir kiek laiko tokį gėrimą galima laikyti? Ar būtina iškart išgerti? 🙂
Na tuomet reiktų daugiau viskio 🙂 Vyno alkoholis išgaruoja, lieka daugiausiai tik skonis. Svarbiausia dėti obuolius, prieskonius, mėgstamo gėrimo ir, kad obuoliai būtų apsemti. Geriausia iš kart išgerti dar šiltą, nes dieną laiko laikysis, tačiau vėliau gali imti rūgti.
Supratau, ačiū, būtinai bandysiu. 😉