Skanios Dienos

Sausainiai su svarainiu sirupu

  Būna nori spjauti į veidą realybei, mesti į šoną nereikalingus gyvenimo narpliojimus, palikti ant naktinio stalelio sprendimų priėmimus ir tūnoti toli nuo visų savo meditaciniuose nukrypimuose. Galiausiai tai įgauna įvairiausias kasdienes formas: plušimas sporto salėje; spoksojimas į vieną tašką, nepastebint jau prisvilusių blynų; butelis pusiau saldaus vyno; mylimojo ar nebūtinai glamonės; apsipirkimas nuvalkiotuose prekybcentriuose; valgymas visko kas po ranka ir viskas kas saldu.

  Arba sausainių kepimas. Kiekvienam savo pričiūdai. Man – sausainiai. Nors nuoširdžiai, dar ir pora taurių balto vyno.

___________________________________________________

SAUSAINIAI SU SVARAINIU SIRUPU

3 – 4 skardos sausainių:

1.  Sumaišyti dubenyje sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cukrų, kardamoną. 

2.  Į mišinį įmušti kiaušinį, įdėti gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą, medų ir sirupą. Viską gerai išminkyti rankomis. Tešla turi būti minkšta, tačiau stipriai nelipti prie rankų. 

3.  Iš tešlos suformuoti vientisą rutulį, dėti į maistinę plėvelę (ar maišelį) ir laikyti šaldytuve 30 min.

4.  Tešlą plonai iškočioti ant darbastalio pabarstyto miltais. Formelėmis išspausti sausainius, teptuku aptepti svarainių sirupu ir kepti ant kepimo popieriumi išklotos skardos 180’C 10 – 12 min. Sausainiai turi gražiai (šiek tiek) pagelsti.

Dažnai sausainiai atrodo minkšti dar kepdami, tačiau jie sustingta kai šiek tiek atvėsta. Po kelių kepimų išsiugdysite jausmą nusakyti, kada jau iškepę. 

*Tikriausiai kyla klausimas kiek ‘svarainiškumo’ juose buvo. Švelni maloni rūgštelė geriausiai jautėsi ant ploniausių sausainių. Šiam receptui tikrai galite naudoti cukraus sirupą ar tiesiog įdėti dar šaukštą medaus.

***