Skanios Dienos

Sausainiai su žemės riešutais ir šokoladu

Tamsyn tamsyn tamsyn, įkvėpimas – žemyn žemyn žemyn.

Matyt, ne veltui rašoma, jog liūto ženklo planeta – saulė.

(tyliai laukiu švenčių ir vasaros).

Sausainiai, kurie neliko neįvertinti. Vienas malonumas formuoti įvairius traškius kąsnelius, kurie taip beprotiškai pakvimpa po namus.

2 skardos sausainių:

1.  Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išsukti iki purumo. Įplakti kiaušinį, druską.

2.  Smulkiai suskaldyti šokoladą ir žemės riešutus. Įmaišyti į sviesto masę.

3.  Suberti persijotus miltus ir rankomis minkyti iki vientisos masės. Tešla neturi lipti prie rankų. Įsukti į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikyti šaltai.

4.  Iš tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, apvolioti juos cukruje ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Šakute suploti į „blynelius”. Kepti 200’C 10 min. įjungus karšto oro funkciją. Ataušinti ant grotelių.

Sausainiai visada puikūs svečiai, niūriais vakarais.

Šis tas tamsėjančiam metui (žiauriai nemėgstu tamsos) ↓