Tamsyn tamsyn tamsyn, įkvėpimas – žemyn žemyn žemyn.
Matyt, ne veltui rašoma, jog liūto ženklo planeta – saulė.
(tyliai laukiu švenčių ir vasaros).
Sausainiai, kurie neliko neįvertinti. Vienas malonumas formuoti įvairius traškius kąsnelius, kurie taip beprotiškai pakvimpa po namus.
2 skardos sausainių:
- 300 – 350 g persijotų miltų,
- 200 g sviesto,
- 150 g rudojo cukraus + apvoliojimui,
- žiupsnelis druskos,
- 1 kiaušinis,
- 100 g juodojo šokolado,
- 100 g žemės riešutų.
1. Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išsukti iki purumo. Įplakti kiaušinį, druską.
2. Smulkiai suskaldyti šokoladą ir žemės riešutus. Įmaišyti į sviesto masę.
3. Suberti persijotus miltus ir rankomis minkyti iki vientisos masės. Tešla neturi lipti prie rankų. Įsukti į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikyti šaltai.
4. Iš tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, apvolioti juos cukruje ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Šakute suploti į „blynelius”. Kepti 200’C 10 min. įjungus karšto oro funkciją. Ataušinti ant grotelių.
Sausainiai visada puikūs svečiai, niūriais vakarais.
—
Šis tas tamsėjančiam metui (žiauriai nemėgstu tamsos) ↓
Tikrai neveltui – mano liūtiška esybė irgi pasiilgo šilumos ir šildosi maistu su cinamonu, imbieru, čili…Sausianiai neabejotinai puikūs – pačiai mintyse kažkas panašaus dėliojosi 🙂
Liūtams žiema skirta tingiam rangymuisi namie, stebint žiemą pro langą 😀
Vėžiai taip pat tyliai laukia. Švenčių ir vasaros. Bet visada labiausiai – vasaros 🙂
Vis stengiuosi save įtikinti – vasara jau netoli 😀
niam niam niam…:)