Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2011-12-01

Šokolado ir maskarponės tortas

Toks jausmas, kad savo kailiu jaučiam pasaulinį klimato atšilimą (jau pilnai tuo įsitikinus). Žiema, gruodis – lauke vis dar pliusinė temperatūra, pranešamas lietus, o sniegu dar nė nekvepia. O juk anksčiau dar per Vėlines kalendavau dantimis važinėjant po gimines. Tad vis dar nesuprantu, tai man reiks to šilto megztinio ar ne?!

Jei Kalėdos bus žalios, ne sniegą kast reiks, o pievelę šienauti, tuomet tikrai patikėsiu, kad majai nejuokavo, o 2012 tai pasaulio pabaigą atnešą arba kaip teigia naujausi tyrimai – naujos eros pradžią.
Linkiu visiems, kad toji era turėtų sniego Kalėdoms.

Maskarponės ir šokolado tortas. Sotus, saldus, bet kartu gaivus dėl apelsininio prieskonio.

1 tortas:

biskvitui:

  • 100 g juodojo šokolado,
  • 100 g sviesto,
  • 1 stiklinė cukraus,
  • 1 stiklinė miltų,
  • 2 1/2 a. š. kepimo miltelių,
  • 6 kiaušiniai,
  • 2 v. š. brendžio
  • stiprios kavos (apšlakstymui).

kremui:

  • 400 ml grietinėlės (plakamosios),
  • 500 g maskarponės,
  • 6 1/2 v. š. cukraus pudros,
  • 1 apelsinas,
  • 2 a. š. želatinos.

glajui:

  • 300 g pieniško šokolado,
  • 2 v. š. sviesto,
  • 1 1/2 v. š. grietinės.

(biskvitas)

1.  Karštų garų vonelėj ištirpinti šokoladą ir svietą, įpilti brendį, gerai išmaišyti iki vientisos masės.  Palikti atvėsti.

2.  Kiaušinius ir cukrų dubenyje plakti iki purios balkšvos masės (~10min. plakimo). Tuomet įplakti šokolado masę, persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską porą minučių gerai paplakti.

3.  Kepti sviestu išteptoje ir miltais pabarstytoje skardoje 160’C 45 min. Ar biskvitas iškepęs patikrinkite mediniu smeigtuku. Iškepus išimkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

(kremas)

4.  Želatina stiklinėje užpilti šaltu vandeniu, tiek, kad apsemtų. Palikti išbrinkti.

5.  Grietinėle plakti iki standumo. Įsijoti cukraus pudrą, išmaišyti. Tuomet įplakti maskarponę, nutarkuotą apelsino žievelę.

6.  Dubenėlyje sumaišyti želatiną ir išspaustas apelsino sultis. Kaitinti, kol želatina ištirps. Leisti pravėsti ir tuomet įplati į kremą.

7.  Atvėsusį biskvitą perpjauti į 3 dalis. Dėti pirmą dalį torto formą, konditeriniu teptuku aptepti kava, tuomet užtepti pusė kremo. Dėti antrą dalį, aptepti kava ir aptepti likusia kremo dalimi. Uždėti trečią dalį ir ją taip pat aptepti kava.

8.  Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą keturioms valandoms į šaldytuvą.

(glajus)

9.  Garų vonelėje ištirpinti pienišką šokoladą, sviestą ir grietinę. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Masė gaunasi gal tiršta.

10.  Iš formos išimti tortą, ir mentelę aptepti glajų. Apibarstyti pabarstukais, cukatais, šokolado gabaliukais ar kuo tik fantazija leidžia.

11.  Tortą pastatyti valandėlei į šaldytuvą ir tuomet jau galima pateikti.

Puikus prie kavos ir geriausias pavykęs per mano gaminimo laikotarpį.

Biskvito receptas: Kai netingiu < pagal šį receptą draugė kepė tortą, jis buvo pasakiškas.

—

Nes salotom gyvas nebūsi

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI, Tortai

« Sausainiai su žemės riešutais ir šokoladu
Iš vaikystės – šiškos »

Comments

  1. Jurgita says

    2011-12-01 at 19:51

    Sakai, torto užvalgom, tada pasportuojam :)) Skanus turėtų būt labai…

    O žinai, aš beveik tikiuosi, kad Lietuvoj nebus baisiai šalta per Kalėdas, antraip laukia beveik šakės, nes neturiu nei šiltų batų, nei žieminio palto – Londone jų tiesiog nereikia 🙂 Tik va sniego tai norisi…

    P.S. į tavo gražųjį foto pagrindą aš seilę varvinau jau būsimojo žurnalo reikalus tvarkydama – gerulis 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-12-03 at 14:24

      Jurgita, koks -10 per Kalėdas ir didelių, minkštų snaigių iš dangaus, būtų pats tas. Nes net nežinau geriau šlapti ar šalti kojas :D. Bet Kalėdos tik baltos, turi tą tikrą nuotaiką švenčių.

      O pagrindo paslaptis – statybinėse parduotuvėse jų yra daug ir gražių ;).

      Atsakyti
  2. Ausra says

    2011-12-01 at 20:15

    Sokoladas i r maskarpone – visapusiskai tobulas derinys; labai grazus tortas!

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-12-03 at 14:25

      Ačiū. Šokoladas + maskarponė + kava buvo puikus derinys! 🙂

      Atsakyti
  3. Asta says

    2011-12-02 at 00:28

    Aš jaučiuosi labai didelio torto gabalo nusipelniusi šiuo metu 😀 Tikrai neatsisakyčiau tavojo

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-12-03 at 14:27

      Manau kai tik paklius į tavo rankas tortas, tai ne tik gabalas, bet ir visas tortas išnyks :D. saldu = gerai.

      Atsakyti
  4. Vilma says

    2011-12-02 at 11:37

    Gražu! 🙂

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-12-03 at 14:28

      Svarbiausia skanu 😉

      Atsakyti
  5. Indrė says

    2011-12-07 at 15:56

    Kaip dabar norėčiau gabalėlio torto, visa diena be saldumynų – tai nepakeliama.

    Atsakyti
    • marrti says

      2011-12-12 at 00:05

      Indre, matau ne aš viena turiu priklausomybę. Nors ją jau baigiu išsigydyti. 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Garstyčių ir medaus salotų padažas
Blynai ir greitai pagaminama tešla

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.