Skanios Dienos

Šokoladiniai putėsiai

„Kaip gerai, kad jau savaitgalis”, – sako Vytas, suvalgęs kvapnaus pyrago, pudingo ar šeštadieninių pietų, kuriuos ruošiau aš. Žinau, kad būtų galima tai vertinti kaip banalų komplimentą mano savaitgalio eksperimentams, bet anaiptol, toks komplimentas mane palaiko. Apskritai apžvelgiant visą mano gyvenimą ir jo užgaidas tiek šiaip gyvenime, tiek virtuvėje, dažniausiai susilaukiu raginančių žodžių iš namiškių.

Šis palaikymas turbūt ir yra mūsų namų varomoji jėga, nors ir esam dažnai kažkuris užsiraukęs, kartais visi laimingi, kartais šiaip savam kosmose ar knygų lapuose. Jei kažkas sugalvoja pradėti bitininkystę, visi kartu stengiasi įsigilinti, o aš jau galvoju net brand’ą sukurti medui, sakyčiau profesinė liga. Kai atrodo, jog mamai laikas judėti į priekį, nes ji gali daugiau,stengiuosi užgraužti motyvuojančiomis kalbomis ir dar kitus prikalbinti ją pagraužti. Kai sesuo nori gaminti, kažką išmokti, net ir turint omeny, kad aš neesu pati mieliausia sesuo, sunku susidoroti su tuo 9 metų skirtumu, vis viena randu kaip paraginti ir būti geresne seserimi bent valandai. Kai aš užsimanau kurti verslus, ieškoti darbų ar netgi rašyti šį tinklaraštį, taip pat susilaukiu palaikymo, daryti tai ką noriu, rasti veiklą tą, kuri man patinka, o ne vien kad kažką daryti. Kiekvienas namuose įsitraukiam į viens kito veiklas, rekomenduojam sesei knygas, diskutuojam su mama reikalų temom ir sakom mankštintis, visi domimės apie bites Vyto labui ir visi valgom mano maistą bei randam iš ko sukonstruoti fotografavimui pagrindus.

Dažnai kyla mintis, kad mes visiški individualistai, sakom ką norim, ko nenorim to nesakom, tokie, kaip sakoma, asmenybės. Bet iš esmės, trūk plyš, jei reik palaikymo, tai čia vieta kur jo ieškoti tiek mums patiems, tiek mamos draugėms, kurios be paliovos skambina patarimų.

—————————————————————————————-

JUODOJO ŠOKOLADO PUTĖSIAI
Receptas: BBC

4 porcijos (nedidelės stiklinės):

Gaminimas:

1. Sviestą ir šokoladą išlydykite garų vonelėje. Palikite šiek tiek atvėsti.

2. Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi iki purios balkšvos masės. Cukrus turi visiškai ištirpti, tad patikrinkite masę patrynus tarp pirštų, ar nejaučiate cukraus kristalų. Jei jaučiate – dar šiek tiek paplakite.

3. Į kiaušinio trynių masę įplakite lydytą šokoladą su sviestu. Išplakite iki vientisos masės.

4. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. 1/3 baltymų atsargiai įmaišykite į šokoladinę masę, tuomet įmaišykite likusias 2/3 baltymų. Įsitikinkite maišydami, jog nepalikote baltų baltymų gumulėlių.

5. Sudėkite paruoštą masę į normas stiklines ir palikite šaldytuve bent 2 val. Patiekite su uogomis, sirupu, grietinėle ar ledais.

Pastabos:

—————————————————————————————-