Skanios Dienos

Sūrio sausainiai su rūkyta paprika

Dažnai susimąstau kas labiausiai traukia skaitytojus į maisto tinklaraščius: puikus receptas, nuoširdi istorija, gražios nuotraukos, netikėtos idėjos? Pati stengiuosi įgyvendinti bent dalį visą to. Nemanau, jog esu gera istorijų pasakotoja, nors norėčiau daug minčių sudėti į sakinius, pastraipas ir rišlius tekstus. Visą tai stengiuosi atpirkti nuotraukomis, kurių toli gražu negiriu, bet jaučiu tobulėjimą ir judėjimą į priekį bei paprastais veikiančiais receptais. Sakau, veikiančiais, nes būna tokių receptų, kuriuos išbandai vieną kartą ir neesi tikras jo tikslumu ir kiek balų jis vertas arba tai receptai, kurie nėra ypatingi ar verti būti aprašyti, kaip svogūnai, morkos, pomidorų padažas, išmaišom, pakepinam ir dedam ant makaronų. Dažnas visą tai dar užbaigtų naktį su blykste padaryta nuotrauka iš taip arti, jog netgi jei tai skanu, visą apetitą sugadina vaizdas. 

Internetas pilnas patarimų maisto blog’eriams kaip fotografuoti ir ko gink dieve nedaryti. Visa tai nėra skirta tik profesionalams ar tiems, kurie turi veidrodinius fotoaparatus. Sakoma: viskas priklauso ne nuo įrangos, o nuo to, koks žmogus ir kokiu kampu mato. Karts nuo karto skoniublogas.lt užtinku tokių įrašų, kurie atrodo įrašyti tik tam, kad kuo greičiau gauti didesnį apsilankančiųjų skaičių arba turėti kuo didesnį įrašų dažnumą. Manau, jei siūlai skaitytojams eiti į savo tinklaraštį (ką ir darai, keldamas nuorodas į skoniublogas.lt), turi gerbti skaitytoją ir duoti jam bent vieną iš dviejų: a) gerą receptą, b) padorias nuotraukas. Žinoma, geriausia abu variantai vienu metu. 

Gera, kokybiška nuotrauka nebūtinai reiškia priartintą, iš visų kampų, ale meniškai nufotografuotą maistą. Jei neturi galimybių, turi tik padoriai fotografuojantį telefoną ar paprastą skaitmeninę muilinę  ir nesijauti turintis akį – viską daryk paprastai: 
1. Jokiu būdu nefotografuok su blykste. Maistas taps blizgus, neatrodys apetitiškas, tuo labiau jei tai darysi iš arti. Mėgink maistą fotografuoti dienos šviesoje netoli lango. Jei gamini tik naktį, manau geriau šiek tiek romantiškesnė ar blyškesnė nuotrauka lemputės šviesoje nei blykstės pagalba. 
2. Jei neturi laiko daryti daug kadrų, iš jų rinkti geriausio, fotografuoti įvairiais kampais ir tam atidėti dalį savo laiko, nuotraukas daryk aiškias, iš šiek tiek toliau, o ne makro. Geriau atrodys lėkštė iš atstumo nei iš arti nufotografuotas patiekalas, kuomet sunku suprasti kas iš ko arba suprasti koks bendras vaizdas. 
3. Jei turi 5 nuotraukas ir esi patenkintas tik 1 ar 2, tik jas ir dėk. Kitų nereikia niekam matyti, jei manai, jog jos neapetitiškos. Geriau viena kokybiška, nei 5 belekokios

Toli gražu aš neesu gera maisto fotografė, pradėjau nuo muilinės ir žinau, kad iš jos šio to galima išspausti, tad linkiu ir kitiems pamėginti su ja daugiau pažaisti. Įdėjus šiek tiek pastangų galima judėti į priekį, kokybiški įrašai pritrauks daugiau nuolatinių skaitytojų. Manau, geriau kokybė nei kiekybė.

Tai ką rodote, rašote internete tai yra jūsų įvaizdis, nuomonė, kurią formuojate gyviems žmonėms, tik virtualiomis priemonėmis. 

Marta

————————————————————————————

Vieni buvo už, kiti prieš. Vieniems patiko, kitiems ne. Man patiko ir nežinau kodėl kitiems jie užkliuvo – galbūt ne visi mėgsta rūkytą papriką. 

SŪRIO SAUSAINIAI SU RŪKYTA PAPRIKA
Pagal: Žaidimų Aikštele

2 – 3 skardos nedidelių sausainių:

1. Sūrį sutarkuokite burokine tarka. Dubenyje sumaišykite miltus ir papriką, įdėkite supjaustytą sviestą ir tarkuotą sūrį. Viską gerai išminkykite. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir  palikite valandai šaldytuve.

2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ant miltais pabarstyto paviršiaus. Išspauskite norimos formos sausainius ir kepkite 170 ‘C 10 min. Atvėsinkite ant grotelių.

Pastabos:
* pusę sūrio galite keisti kietuoju sūriu;
* jei nemėgstate rūkytos paprikos (arba jos neturite), galite ją keisti paprastos paprikos milteliais;
* sausainiai atvėsę tampa traškūs, tačiau įdėjau dalį jų į uždarą dėžutę ir vežiausi į sostinę – dėžutėje jie suminkštėjo ir prarado traškumą.

***

Lengvas.