Skanios Dienos

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas ( o gal labiau kremas?) – nedidelis mano atradimas. Kai pirmą kartą radau panašų receptą, šiek tiek suabejojau. Produktų sąrašą sudarė vos trys produktai: grietinėlė, cukrus ir citrina. Mintyse svarsčiau, kaip tokia kombinacija išlaikys formą? Be želatinos. Be krakmolo. Be jokio kito standiklio ir tirštiklio.

Receptas pasirodė ypač paprastas, tad ryžausi išbandyti. Šiek tiek pakoregavau kiekius (ypač cukraus) pagal save. Mano nuostabai – pavyko puikus citrinų skonio desertas! Jau gaminau ne vieną kartą. Pudingas ganėtinai riebus, nes jo pagrindą sudaro riebi grietinėlė, tačiau citrinos rūgštelė viską puikiai atsveria.

Gaminimo paprastumas žavus tuo, jog tereikia šiek tiek pavirti grietinėlę su kitais produktais bei supilstyti į indelius. Atvėsus sudėti į šaldytuvą ir turėti kantrybės palaukti per naktį. Pudingas tampa kreminis; išlaiko savo formą; laaaabai dera su uogomis, kurios prideda gaivumo. Manau, šis citrinų desertas gali tapti jūsų vasaros hitu. Kai uogų jau daug, o sukinėtis prie puodų ilgai nesinori. Paruošus daugiau indelių, tinkamas pasirinkimas gimtadieniams ar pasisėdėjimui su draugais.

Šį citrinų pudingą galite derinti ne tik su šviežiomis uogomis, bet ir su trintomis, pvz., šaldytomis. Desertą pilstykite į nedidelis stiklines. Porcijos neturėtų būti labai didelės, nes jis gan kaloringos ir sotus. Gražiai atrodytų žemose stiklinėse ar nedidelėse taurėse ant kojelės.

Turiu papildomą mintį, kuri yra planuose. Šio pudingo mase įdaryti trapios tešlos pagrindo pyragą (Tartaletę). Taip pat vietoj įprastos citrinos, galite pamėginti naudoti žaliąsias citrinas. Tikiu, kai išbandysite deserto receptą – rasite savo mėgstamiausią kombinaciją ir improvizaciją.

Keletą eigos nuotraukų pateikiau po receptu.

Citrinų pudingas (3 ingredientai)
 
Pasiruošimas
Gaminimas
Visas laikas
 
Lengvai pagaminamas citrinų pudingas/kremas. Patiekus su šviežiomis uogomis - tampa puikiu šiltojo sezono desertu
Porcijos: 4
Ingredientai
Pudingui
  • 420 ml grietinėlės (didelis indelis)
  • 1 citrinos žievelės
  • 5 valg. š. cukraus
  • 6 valg. š. citrinos sulčių
Papuošimui
  • Šviežių uogų
Gaminimas
Pudingas
  1. Nedideliame puode sumaišykite nutarkuotą citrinos žievelę, cukrų ir grietinėlę. Viską nuolatos maišant kaitinkite iki užvirimo. Užvirus maišant pavirkite 5 min. (gali reikti sumažinti ugnį, kad grietinėlė nebėgtų per kraštus).
  2. Tuomet supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir maišant pavirkite dar 5 min.
  3. Nukaiskite nuo ugnies ir leiskite 5 min. atvėsti.
  4. Perkoškite per sietelį į indą, iš kurio bus patogu supilstyti masę į mažesnes stiklines.
  5. Supilstykite į pasirinktas stiklines, leiskite atvėsti iki kambario temperatūros ir statykite į šaldytuvą keletai valandų arba per naktį sustingti.
  6. Patiekite su šviežiomis uogomis.
Pastabos
KIEK LAIKO GALIMA LAIKYTI DESERTĄ?
Desertą galite laikyti 2-3 dienas. Per tiek laiko reiktų jį suvartoti.

KOKIA DESERTO TEKSTŪRA? AR JIS TIKRAI SUSTINGSTA?
Desertas tampa gan standžiu kremu ir išlaiko savo forma. Kitaip nei desertai su želatina, jis švelnus, lengvai kabinamas šaukšteliu.

AR GALIU DIDINTI / MAŽINTI CUKRAUS KIEKĮ?
Mažiausias cukraus kiekis, manau, gali būti 4 valg. š. Jei mėgstate tikrai saldžius desertus, didinkite to kiekį iki 6-7 valg. š.
3.5.3229