Skanios Dienos

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais – ir saldžios, ir šiek tiek aštrios dėl garžgarsčių ir juodųjų pipirų padažo. Labai daug apie jas pasakoti nereikia. Skanios. Vertos laiko. Ir toks mažas mano šauklys laukiant pavasario. Ir žalių daigų ant palangės!


Vynuogių salotos su riešutais
 
Pasiruošimas
Gaminimas
Visas laikas
 
Porcijos: 2
Ingredientai
Salotos
  • 140 ml vandens
  • 70 ml burnočio sėklų
  • 100 g anakardžio riešutų
  • 50 g garžgarsčių
  • 300 g raudonų vynuogių
  • ½ mėlyno svogūno
Juodųjų pipirų užpilas:
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. raudono vyno acto
  • 1 arb. š. skysto medaus
  • ½ arb. š. druskos
  • 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • ½ česnako skiltelės
Gaminimas
  1. Nedideliame puode užvirkite vandenį, pasūdytą žiupsneliu druskos. Suberkite burnočio sėklas ir uždengę virkite apie 20 min., kol sėklos išvirs ir puode neliks vandens. Išvirusias sėklas sudėkite į lėkštę ir palikite pilnai atvėsti.
  2. Anakardžio riešutus pakepinkite ant įkaitintos keptuvės, kol gražiai apskrus. Apskrudusius riešutus suberkite į atskirą lėkštę ir palikite pilnai atvėsti.
  3. Į dubenį sudėkite garžgarsčių lapus, per pusė perpjautas vynuoges, plonomis skiltelėmis supjaustytus svogūnus ir atvėsusias burnočių sėklas.
  4. Užpilui į nedidelį stiklainėlį supilkite aliejų, actą, medų, sudėkite druską, pipirus ir susmulkintą česnaką. Uždarius stiklainėlį gerai pakratykite, kol užpilas taps vientisas. Jį supilkite į dubenį su salotomis.
  5. Salotas gerai išmaišykite. Patiekite lėkštėje užbėrę pakepintų riešutų.
3.5.3229