Skanios Dienos

Avinžirniai su žolelėmis ir parmezanu

Pirmą kartą išbandžiusi ir paragavusi avinžirnių supratau, jog jie tikras gėris. Iš jų gaminamas puikus humusas, jie kepinami su prieskoniai, kaip užkandis ir žinoma dedami į salotas. Jais gardina sriubas, troškinius ir garnyrus. Ir jei jums kyla tokia pat abejonė (kurią ir aš turėjau) jog jie bus žirnių ar pupelių skonio – galiu užtikrinti, jog tai kitas skonis, o taip pat jie standūs. Begaminant patiekalus iš avinžirnių, dažnai tiesiog po vieną kramsnoju iš puodo.

Avinžirnius galite drąsiai maišyti į savo mėgstamiausias vasarines daržo salotas. Jie pridės tekstūros ir sotumo, tad nebūtinai šalia reiks kepti vištienos ar ieškoti skrebučio. Jei niekada nebandėte, labai raginu išbandyti ir pamatysite, prisiminsite mano rekomendaciją geru žodžiu (labai tikiuosi).

Avinžirniai su žolelėmis ir kietuoju sūriu – lengvas ir puikus garnyras. Arba tiesiog užkandis. Avinžirniai paprasčiausiai išverdami ir sumaišomi su šviežiomis žolelėmis bei tarkuotu sūriu. Pagardinami citrinos sultimis ir skaniu alyvuogių aliejumi. Šalia puikiai tinka salotų lapai, švieži pomidorai ir visas kitas daržo derlius, kuris suteikia gaivumo ir pagyvina tekstūrą.

Tik nepamirškite, jog avinžirnius reikia mirkyti per naktį, tad jei planuojate jais mėgautis jau ryt, šiandien vakare užpilkite juos šaltu vandeniu.

Avinžirniai su žolelėmis ir parmezanu
 
Pasiruošimas
Gaminimas
Visas laikas
 
Avinžirniai su žolelėmis gali būti puikus pietų užkandis arba garnyras šalia kitų patiekalų.
Porcijos: 4 - 6
Ingredientai
  • 1 stiklinės nevirtų avinžirnių + vandens
  • 2 valg. š. smulkintų bazilikų
  • 3 valg. š. smulkintų petražolių
  • ½ stiklinės (nedidelės saujos) smulkintų svogūnų laiškų
  • 65 g parmezano sūrio
  • 1 česnako skiltelės
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • žiupsnio druskos
Gaminimas
  1. Avinžirnius pamerkite šaltame vandenyje ir palikite per naktį (apie 12 val). Nuo išbrinkusių avinžirnių nupilkite vandenį, suberkite į puodą, užpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 60 - 90 min., kol avinžirniai suminkštės. Tačiau nepervirkite, kad avinžirniai netaptų koše.
  2. Išvirusius avinžirnius nukoškite ir perpilkite šaltu vandeniu. Nusausinkite.
  3. Į dubenį sudėkite avinžirnius, smulkintas žoleles, sūrį, tarkuotą parmezaną, susmulkintą česnaką, supilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Įberkite druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.
  4. Patiekite iš karto arba laikykite šaldytuve.
Pastabos
SU KUO VALGYTI? Šie avinžirniai gali būti, kaip atskiras patiekalas arba garnyras. Labai rekomenduoju šalia patiekti žalių salotų ir daržovių, kadangi jie suteikia gaivos avinžirnių tekstūrai (ypač jei juos valgysite, kaip atskirą patiekalą).

KUR PIRKTI AVINŽIRNIUS? Jų galite rasti beveik visose parduotuvėse (ypač didžiosiose) ir sveiko maisto parduotuvėse.
3.5.3208