Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2016-04-27

Gaivios avinžirnių ir daržovių salotos

pavasariškos avinžirnių salotos skanios dienos

Kuo arčiau vasaros metas, tuo labiau pasiilgstu tikrų kvapnių ir sultingų pomidorų, agurkų, žolelių. Jų skonio ir kvapo. Prasidėjus jų sezonui, vakarienei nieko ypatingo ir nereikia – keleto šviežių produktų iš mamos daržo bei skanaus užpilo. Šie skoniai jau tuoj tuoj užplūs ir miesto turgelius. Bet kol kas, kol žengiami pirmieji sezono žingsniai, galima pasitenkinti ir parduotuvėje randamomis daržovėmis.

DSC_0770

Avinžirnių ir daržovių salotos labai paprastos, sočios ir primenančios artėjančią vasarą. Sotumą suteikia avinžirniai, todėl galite šias salotas tiekti ir kaip garnyrą, ir kaip atskirą gaivų/lengvą patiekalą. Tikrai labai tinka pietų dėžutei užpildyti. O jei norite, šalia galite patiekti vištienos krūtinėlę marinuotą su druska, juodaisiais pipirais ir šiek tiek citrinos. Ir daugiau nieko nereiks.

Avinžirnių pirmą kartą įsigijau ganėtinai seniai, kaip tik buvo kylanti jų banga, o taip pat vis dažniau pasirodydavo net ir mažų parduotuvių lentynose. Pirmoji pakuotė gan ilgai gulėjo spintelėje. Tikriausiai ne man vienai su naujais produktais nutinka taip, jog kyla jausmas, kad jų naudojimui tarsi reikia pasiruošti, įdėti daugiau pastangų sugalvojant ką su jais nuveikti. O kai galiausiai grįžus po darbų norėdavau tik greitos vakarienės, išbandymo darbas dar labiau nusikeldavo.

Prieš juos išbandant, pirmosios mintys buvo, kad skonis bus panašus į žirnius ar pupeles. Bet tiesą sakant, jie daug geresni už pastaruosius abu. Standūs, skanūs netgi vieni. Begamindama salotas vis vieną kitą įsimesdavau į burną. Užtikrinu, kad verta juo nusipirkti – išbrinkinti – išvirti – ir išbandyti. Kas žino, gal tai bus naujas jūsų top’as šių metų salotoms. Nes kai šilta, norime gaivaus, bet energijos suteikiančio maisto.

pavasariškos avinžirnių salotos skanios dienos

pavasariškos avinžirnių salotos skanios dienos

Salotoms pagrindinį cinkelį visuomet suteikia užpiltas. Šiek tiek salstelėjęs, šiek turinti rūgštelės. Jo pagrindą sudaro alyvuogių aliejus (pirmo spaudimo), citrinos sultys rūgštelei, medus saldumui. Garstyčios maloniam prieskoniui bei žinoma druska ir pipirai. Pats užpiltas turi gautis šiek tiek sūrokas, nes jis kaip prieskonis išsimaišys salotose ir taip stipriai nesijaus, kaip ragaujat vieną.

Sumaišius užpilą – jį paragaukite, galbūt jums norėsis daugiau rūgštelės, arba saldumo, o gal druskos? Viską koreguokite pagal savo skonį.

Manau, puiki mintis būtų jas pasigaminti iš vakaro ir valgyti pusryčiams.

marta-cern

pavasariškos avinžirnių salotos skanios dienos

Gaivios avinžirnių ir daržovių salotos
 
Print
Pasiruošimas
10 min
Gaminimas
5 min
Visas laikas
15 min
 
Gaivios ir sočios salotos. Gali būti patiektos vienos arba kaip garnyras.
Autorius: Marta
Recipe type: Salotos
Ingredientai
Salotos
  • 1 stiklinės avinžirnių
  • vandens
  • 2 pomidorų
  • ½ ilgavaisio agurko arba 2 - 3 trumpavaisių agurkų
  • rišulėlio svogūnų laiškų
Užpilas
  • 5 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 arb. š. skysto medaus (arba agavos sirupo)
  • 1½ arb. š. grūdėtų garstyčių
  • žiupsnelio druskos ir pipirų
Gaminimas
Salotos
  1. Avinžirnius pamerkite į šaltą vandenį ir palikite išbrinkti per naktį. Jie padvigubės.
  2. Išbrinkusius avinžirnius nukoškite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir virkite apie 60 - 90 min., kol taps minkšti/kramtomi.
  3. Išvirusius avinžirnius nukoškite ir palikite atvėsti bei nuvarvėti.
  4. Smulkiai supjaustykite pomidorus, agurkus ir svogūnų laiškus. Sudėkite viską į vieną dubenį su atvėsusiais avinžirniais.
Užpilas
  1. Visus užpilo produktus sudėkite į mažą stiklainį arba stiklinę. Uždenkite ir stipriai pakratykite - viskas tarpusavyje gerai susimaišys.
  2. Gautą užpilą užpilkite ant salotų ir išmaišykite.
3.5.3208

pavasariškos avinžirnių salotos skanios dienos


This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.


Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Kruopų patiekalai, PAGRINDINIAI PATIEKALAI, RECEPTAI, SALOTOS

« Braškių ir bananų ledai
Tinginys (be kondensuoto pieno) »

Comments

  1. Venera says

    2016-04-27 at 15:16

    Labai laukiu receptų

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Orkaitėje kepti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.