Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2016-04-29

Tinginys (be kondensuoto pieno)

tinginys be kondensuoto pienos skanios dienos

Šiais metais motinos diena iš ties bus graži! Po tiek lietaus, didelių niurzgėjimų ir lietuviams būdingų pokalbių apie orą – pagaliau saulė, šiluma ir begalė žydinčių medžių. Nuotaikos iš karto kitos, gatvėje žmonės labiau atsipalaiduoja ir rengiasi spalvingiau.

Motinos diena, graži šventė bendriems pietums, iškilai ar arbatėlės popietei. Tikiu, kad dalis turite begalė laiko tam pasiruošti – galite spėti ir tortą iškepti, ir pietus paruošti. Bet jei vis dėl to skubate – tam gali tikti ir gerai pažįstamas klasikinis tinginys. Tereikia įdėti šiek tiek pastangų jį gražiai supjaustyti, papuošti ir patiekti. Ir jis atrodys elegantiškai! Jis sodraus šokoladinio skonio ir puikiai tinka šalia skanios, kvapnios kavos. O taip pat jam nieko nenutiks, jei įsidėsite į iškilos dėžutę. Lengva transportuoti bei neištirps/neišsileis, kaip kad būna su tortų kremais.

tinginys be kondensuoto pienos skanios dienos

Tinginys be kondensuoto pieno, man buvo šioks toks atradimas. Kiek pamenu, mes nuolatos ir visuomet gaminamo tinginį tik su kondensuotu pienu. Tačiau šis variantas su pienu ir cukrumi man patinka labiau – kadangi galima kontroliuoti įdedamo cukraus kiekį. Saldumą galima reguliuoti pagal savo skonį.

Tinginiui rinkitės tikrą sviestą, jokiu būdu ne riebalų mišinius ar margariną. Taip pat kokybišką kakavą. Papildomai galite įmaišyti džiovintų vaisių, riešutų, tarkuoto šokolado. Pagamintą tinginį laikykite uždengtą šaldytuve. Uždengti svarbu, kad neprisigertų šaldytuve esančių produktų kvapų.

DSC_0003-2

tinginys be kondensuoto pienos skanios dienos

Toliau pateiktos gaminimo eigos nuotraukos, kad net niekada negaminusiam būtų labiau nei aišku.

Smagaus pavasariško savaitgalio!

marta-cern

tinginys be kondensuoto pienos skanios dienos

tinginys be kondensuoto pienos skanios dienos

tinginys be kondensuoto pienos skanios dienos

tinginys be kondensuoto pienos skanios dienos

tinginys be kondensuoto pienos skanios dienos

tinginys be kondensuoto pienos skanios dienos

tinginys be kondensuoto pienos skanios dienos

3.8 from 4 reviews
Tinginys (be kondensuoto pieno)
 
Print
Pasiruošimas
15 min
Gaminimas
10 min
Visas laikas
25 min
 
Klasikinis tinginio receptas nenaudojant kondensuoto pieno.
Autorius: Marta
Recipe type: Desertas
Porcijos: 15
Ingredientai
  • 700 g sausainių (pvz., "Gaidelis", "Selga" ir pan.)
  • 150 g sviesto
  • 180 ml pieno
  • 70 g rudojo cukraus
  • 3 valg. š. su kaupu kakavos (~35 g)
  • 1 arb. š. vanilės esencijos
Gaminimas
  1. Visus sausainius smulkiai sulaužykite arba supjaustykite. Man greičiausia tai atlikti aštriu peiliu. Gautus gabalėlius sudėkite į didelį dubenį.
  2. Nedideliame puode išlydykite sviestą, tuomet supilkite pieną, cukrų, kakavą ir vanilės esenciją. Viską gerai išmaišykite ir maišykite kol masė užvirs. Užvirus pakaitinkite apie minutę, kol masė sutirštės. Ji ims tirštėti praktiškai iš karto.
  3. Gautos masės atvėsinti nereikia. Ją iš karto užpilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite. Visi sausainiai turi pasidengti kakavine mase.
  4. Sausainių mišinį sudėkite į formą išklotą kepimo popieriumi arba maistine plėvelę. Viską išlyginkite ir stipriai suspauskite, kad neliktų oro tarpų.
  5. Dėkite viską sustingti į šaldytuvą maždaug porai valandų.
  6. Patiekite supjaustytą.
Pastabos
Tinginį supjausčiau gražiai kvadratėliais ir apibarsčiau kakava. Taip pateiktas tinginys atrodo gražiai ir elegantiškai.
3.5.3208

tinginys be kondensuoto pienos skanios dienos

tinginys be kondensuoto pienos skanios dienos

DSC_0001

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI

« Gaivios avinžirnių ir daržovių salotos
Trinta dilgėlių sriuba »

Comments

  1. Aušra says

    2016-04-30 at 17:17

    Kaip keista, kai tai kas man vaikystėje buvo įprasta – sužinojai/išbandei tik dabar, o tai kas Tau vaikystėje buvo įprasta – man buvo nauja kai užaugau 🙂 Pas mus namuose tinginys visada būdavo daromas tik su sviestu/pienu/cukrumi, o apie kondensuoto pieno naudojimą sužinojau jau tik daug vėliau 🙂

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2016-05-01 at 19:16

      Visuose namuose skirtingos tradicijos ir receptai. Pavyzdžiui, visuomet šaltibarščius gamindavome tik su kefyru ir kai pamačiau, jog kažkas įmaišo pieno – man buvo tikra nuostaba 🙂

      Atsakyti
  2. Mante says

    2016-08-08 at 13:33

    Tai ar ne vos tas pats ir gaunas sviestas,pienas, cukrus tai kaip ir kondensuoto pieno sudetis .Jame juk daug riebalu, cukraus. Kai tokio pieno nebuvo naudojo tuos 3 produktus kai jis atsirado seimininkes eme taupyti energija, perkasi kondensuota piena ir ta ir ta kaitininant virsta karamele. Rezultatas juk vistiek toks pats gaunasi saldu, paprasta ir greita.

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2016-08-08 at 19:28

      Gaunasi praktiškai tas pats, tačiau naudojant kondensuotą pieną cukraus kiekio negalite reguliuoti. Tuo tarpu naudojant pieną ir cukrų atskirai – galima cukraus kiekį sumažinti ir negaminti super saldaus deserto.

      Atsakyti
  3. Goda says

    2016-08-22 at 19:01

    Nuostabus receptas – tokio skanaus dar neragavau 🙂 Gaminau pusę porcijos ir mes, du smaližiai, nesikuklindami sutvarkėm viską per vieną vakarą… Taip skanu buvo! 🙂

    Atsakyti
  4. Lione says

    2016-10-15 at 12:46

    Manau kad tikrai skanus tinginiukas. Eisiu tuoj pat pasigaminti.

    Atsakyti
  5. Ričardas says

    2017-02-26 at 15:25

    Mes irgi nuo vaikystės visada valgydavom tinginį ne iš kondensuoto pieno. Ir galiu pasakyti, kad tikrai yra skirtumas. Turiu patarimą – vietoj mažo puodo naudokite didelį, masei užvirus suverskite į ja sausainius, taip bus patogiau išmaišyti ir bus mažiau išpurvintų indų.

    Atsakyti

Trackbacks

  1. Tinginys (be kondensuoto pieno) – SKANĖSTAI parašė:
    2018-02-16 16:01

    […] Tinginys yra senas, geras, netgi sakyčiau – vaikystės desertas. Pamenu, kai tokias tinginio “dešras“ pardavinėdavo visose mažesnėse parduotuvėlėse prie kasos, riekeles pirkdavome mokyklos bufete su arbata, ypatingesne proga gamindavome ir namie. Bet visą tą laiką aš net neįsivaizdavau, kad jį galima gaminti kitaip negu su kondensuotu pienu, tirpdytu šokoladu. O, pasirodo, jokia čia ne naujiena. Kiek atsimenu, jei tinginį gamindavome namie, norint jį transportuoti šis dažnai “pateždavo“. Nebuvo labai standus, tirpdavo pirštuose. O šis yra visai kitoks – gana kietas, sodraus skonio, ne pernelyg saldus (cukrų galima reguliuoti pagal save), drąsiai transportuojamas (išbandyta:)). Žodžiu, paprastas skanėstas, bet labai puikus, kas nebandėte be kondensuoto pieno – raginu pabandyti. Už įkvėpimą dėkoju Martai iš skaniosdienos. […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Orkaitėje kepti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.