Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2016-05-06

Trinta dilgėlių sriuba

dilgeliu sriuba skanios dienos4

Kartais nemylimi dalykai, gali būti baisiai naudingi. Pavyzdžiui, dilgėlės.

Kai buvau maža tikrai nesvarsčiau, jog ši pikta, visuomet rankoms ir kojoms niežulį sukelianti žolė, gali būti valgoma. Namuose mes jų niekada nenaudojome, nors už ūkinio pastato ir laukuose aplink buvo galima rasti ne viena, ne dvi, o begalę. Atrodydavo, kad nešienautos jos užauga iki dangaus ir užtveria trumpuosius keliukus į kitą kaimo pusę. Trumpi sijonai, šortai ir basutės tik apsunkindavo visą kelionę. Bet tas begalinis noras sutrumpinti kelią vis vieną nugalėdavo. Ir išmokus manevruoti, pavykdavo nukeliauti beveik be nuostolių.

dilgeliu sriuba skanios dienos2

Šias dilgėles rinkau kaime, ten kur gaivus oras, o mašinų eismas toli. Jei norėsite jų prisirinkti prisiminkite kelis aspektus:

  • Rinkite jaunas, dar tik išdygusias dilgėles. Arba šiek tiek vyresnių dilgėlių pačias viršūnes.
  • Skinkite toliau nuo kelio ir purškiamų zonų esančias dilgėles.
  • Skindami naudokite pirštines ir žirkles – taip apsaugosite savo rankas.
  • Nuskintas dilgėles galite laikyti uždengę šaldytuve. Gerai išsilaikys kelias dienas. Tad jei prisiskinsite savaitgalį – galėsite jas naudoti pirmadienio/antradienio vakarienei.

Dilgėlės gerai vertinamos dėl jose esančių vitaminų ir mineralų, kurie puikiai veikia kraują. Įdomus faktas tas, kad dilgėlėse vitamino C yra 5 kart daugiau nei citrinose! Iš ties, kaip retai susimąstom apie visus vitaminus ir gėrybes, kurios auga čia pat, dažnai po kojomis.

Apie dilgėles daug informacijos galite rasti internete – jų privalumus ir visas gerąsias savybes. Jei labai trumpai – dilgėlės padeda sustiprinti organizmą. O stiprybės jam prireikia, norint turėti stiprų imunitetą ir kovojant su ligomis.

Kai eisit pasivaikščioti – nepraeikit abejingai pro kupstelį jaunų dilgėlių. Jas verta pasiimti su savimi namo (mirkt).

dilgeliu sriuba skanios dienos3

dilgeliu sriuba skanios dienos

Trinta dilgėlių sriuba
 
Print
Pasiruošimas
10 min
Gaminimas
40 min
Visas laikas
50 min
 
Porcijos: 6
Ingredientai
  • 100 g sviesto
  • 1 didelio poro (arba 2 mažų)
  • 2 didelės saujos jaunų dilgėlių
  • 450 g bulvių (maždaug 4 vidutinės bulvės)
  • 1 l daržovių sultinio
  • druskos ir pipirų
  • Patiekimui: grietinėlės, alyvuogių aliejaus, pavasarinių daigų, virtų kiaušinių
Gaminimas
  1. Vidutinio dydžio puode išlydykite sviestą.
  2. Į karštą sviestą sudėkite supjaustytą porą ir porą minučių apkepkite. Tuomet sudėkite nuplautas dilgėles ir viską dar kartą išmaišykite.
  3. Į puodą su porais ir dilgėlėmis sudėkite nuluptas ir smulkiai supjaustytas bulves. Supilkite sultinį ir virkite apie 30 - 35 min.
  4. Išvirusią sriubą nuimkite nuo ugnies. Elektriniu trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Jei tam naudosite kokteilinę - būtinai atidarykite dangčio viduryje esančią skylę, kitaip garai iškels dangtį ir galite apsiplikyti.
  5. Sutrintą sriubą sudėkite atgal į puodą, paragaukite. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  6. Patiekite su virtais kiaušiniais, šlakeliu grietinėlės ir alyvuogių aliejaus. Papildomai uždėkite pavasarinių daigų.
3.5.3208
Recepto idėja: Donal Skehan

dilgeliu sriuba skanios dienos5

dilgeliu sriuba skanios dienos6


Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: RECEPTAI, SRIUBOS

« Tinginys (be kondensuoto pieno)
Obuolių ir agurkų kokteilis »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Orkaitėje kepti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.