Skanios Dienos

Rabarbarų ir mėtų limonadas

Ryte atsikėliau pravertomis balkono durimis, o į darbą išėjau su plonais marškinėliais. Be jokių švarkų, skarų ar šilto megztinio. Ir pasijaučiau, kaip per atostogas, kai išvykus kur nors, kur visuomet šilta – rytai būna gaivūs, bet šilti ir saulėti. Tad kiek galima daugiau norisi bėgti iš miesto. Ir būti ten, kur viskas žaliuoja!

Kai tokia šiluma, mano apetitas smarkiai sumažėja. Tikiu, taip nutinka ir ne vienam iš jūsų. Tarsi nelabai smagu valgyti sunkų maistą, kaip mėsą, kepsnius, netgi bulves. Norisi salotų, žuvies, dar salotų ar vaisių. Taip pat naminio gaivaus ir šalto limonado, kuri mielai patiekiu stiklinėje pilnoje ledukų su mėtomis.

Naminis limonadas, tai gėrimas, kurį galite pasigaminti praktiškai iš bet kokių žolelių ar vaisių. Visų pirma reikia pasigaminti limonado pagrindą, tarsi saldesnį kompotą ar sirupą. O tuomet jį skiesti gazuotu vandeniu. Bet puikiai tinka ir paprastas/negazuotas vanduo. Kartais net nebūtina gaminti kompoto – tiesiog užtenka sutrinti uogas ir įdėti medaus. Pavyzdžiui, kai tik bus aviečių, jas šiek tiek sutrinkite, sumaišykite su skystu medumi, šlakeliu citrinos sulčių ir užpilkite gazuotu vandeniu. Ir vuolia! Sveikas, saldus, puikios spalvos limonadas. Be jokių paslėptų priedų.

Rabarbarų ir mėtų limonadas yra superinis! Turi šiek tiek rūgštelės ir mėtų gaivumo. Kuo raudonesni jūsų rabarbarų stiebai – tuo ryškesnės spalvos pats gėrimas bus. Pradžioje iš visų produktų išverdamas limonado koncentratas, o tuomet jis maišomas su mineraliniu vandeniu.

Jei manote, kad limonadas – vaikų žaidimas, papildomai į jį įpilkite taurelę džino ar uogų trauktinės. Ir bus aukščiausios klasės kokteilis! Pavaišinti draugai, klaus kas čia ir iš ko. Tokiu atveju į stiklines pirmiausia rekomenduoju įdėti daug ledu, tuomet įpilti kompoto, taurelę pasirinkto gėrimo ir mineralinio vandens. Patiekite nemaišę – kad gėrimas tarsi būtų pereinančios spalvos iš baltos ir rausvą, kaip kad matote nuotraukose. Atrodys subtiliai ir žavingai. (tačiau prieš geriant būtinai išmaišykite) Pati papildomai įdėjau mėtos lapelių ir supjaustytą rabarbaro stiebą – abu komponentai pridėjau dar daugiau aromato.

Saulėtos jums nuotaikos! Išnaudokite šiltas dienas ir vakarus, kiek galima geriau!

Rabarbarų ir mėtų naminis limonadas
 
Pasiruošimas
Gaminimas
Visas laikas
 
Gaivus limonadas karštoms vasaros dienoms!
Porcijos: 800 ml
Ingredientai
Kompotas/limonado koncentratas
  • 800 ml vandens
  • 5 rabarbarų stiebų
  • 3 šakelių mėtos
  • 3 juostelių citrinos žievelės
  • 1 citrinos sulčių
  • 200 g cukraus
Patiekimui
  • Ledukų
  • Mėtų
  • Gazuoto vandens
Gaminimas
Kompotas/limonado koncentratas
  1. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, sudėkite supjaustytus rabarbarų stiebus, mėtos šakeles, citrinos žievelę, citrinos sultis ir cukrų. Viską užvirkite ir uždengę virkite 20 min. Tuomet nukaiskite ir palikite atvėsti.
  2. Atvėsusį kompotą perkoškite per sietelį, šaukštu išspausdami visą skystį iš rabarbarų ir mėtų.
  3. Gautą kompotą (limonado koncentratą) laikykite šaldytuve kol prireiks.
Patiekimas
  1. Į stiklinę įdėkite ledukų, mėtų, įpilkite ⅓ dalies kompoto, o likusią dalį gazuoto vandens. Arba tiesiog maišykite pagal skonį.
Pastabos
KELIEMS DRAUGAMS LIMONADO UŽTEKS? Aš siūlyčiau maišyti dalimis 1:3, tad pagaminama apie 3 litrai limonado (apie 12 didelių stiklinių). Tačiau viskas priklauso nuo jūsų skonio.
3.5.3208