Dalis receptų dažnai net nėra receptai. O tik idėjos, kurios (mano manymu) stalą daro gražesniu, įdomesniu, šventišku. O šventišką stalą ir gražų maistą mėgstu tiekti visuomet. Galbūt tai yra neatsiejama dalis būnant maisto blog’ere – visų pirma svarbu maistą išmokti patiekti skaniai, o tuomet ir nuotraukose jis sužibės gražiausiomis spalvomis. Jei kas nors būtent ieškote paslapties į patrauklią maisto fotografiją, tai numeris vienas – pats maistas turi būti gražus. O tuomet jau prasideda techniniai aspektai. Negražus maistas nuotraukoje netaps gražus.
Mano mėgstamiausi stalo akcentai: grafinai, buteliai su šaltu vandeniu ir vaisiais, žolelėmis, uogomis. Šviežios žolelės ar daigintos sėklos. Žalia spalva ant stalo daro stebuklus – viska atrodo gyva, šviežia ir gaivu.
Ledukai su mėtomis, taip pat yra viena iš idėjų, kaip vandenį, mineralinį, limonadą ar kokteilius patiekti smagiai ir vasariškai. O darbo tam praktiškai jokio nėra – į ledukų formeles sudėti lapelius, užpilti vandeniu ir palikti sustingti. Jei norite, kad mėtų skonis būtų juntamas ir gėrime – siūlyčiau naudoti ne vandenį, o šaltą mėtų arbatą. Tuomet bus mėtų arbatos ledukai su mėtų lapeliais – šviesios ir dailios žalios spalvos su ryškiais lapeliais.
Mėtos toli gražu ne vienintelė žolelė, kuri tam tinka. Eksperimentuokite su: čiobreliais, melisomis, bazilikais, raudonėliais, valgomais gėlių žiedais, rozmarinais. Siūlau rinktis gražius, smulkesnius žolelių lapelius, nes jie gražiai telpa į formelę. O kai gražiai telpa – gražiai užšąla.
Šilto jums savaitgalio! Sako bus tropinis karštis, tad ledukų reiks daug.
- Vandens
- Mėtų lapelių
- Į ledukų formeles sudėkite mėtų lapelius, užpilkite juos vandeniu ir dėkite į šaldiklį sustingti.
Parašykite komentarą