Dievinu iškalbingą maisto fotografiją. Matyt, tai visiškai natūralu atsižvelgiant į mano pomėgį. Kiekvieną rytą ir vakarą patikrinu skoniublogas.lt, tastespotting.lt, prikabinu šį tą naujo savo pinterest lentoje, randu kažką neatrasto youtube ar vimeo kanaluose, perku kiekvieno mėnesio „Virtuvės” numerius ir pastaruoju metu be perstojo žiūriu Jamie Oliver laidas. Reiktų pridurti, jog visuomet skubu atsisiųsti filmus, kuriuose maistas ar dar daugiau maisto atlieka bent šiokį tokį vaidmenį. Malonumas įsivaizduoti skonį, kuris užfiksuotas begalėje kadrų. Šiek tiek aštrius, egzotiškus arba gaivius, su mėlynėmis, o galbūt saldžius rudeninius cinamonu kvepiančius obuolių pyragus su ledais. Tirštų sriubų švelnumą ir triufelių tirpimą, vos patekus į burną. Citrininio pyrago vasariškas natas ir prancūziškų ragelių traškesį. Ir taip begalės… Begalės akimirkų, kai paskęstu savo fantazijose ir ateities planuose.
O ateities planai gan platūs:
- Pasiruošti naujam ‘C numeriui.
- Tobula morenginė karūna.
- Saldi vasarinė pica su Nutella ir uogomis. Ši atrodo fantastiškai iš Donal Shehan.
- Pyragaičiai su šokoladu ir karamelė. Ar ne nuodėmė?
- Blynai gamtoje. Dūmo kvapas saldiems mažyliams su ką tik rinktomis žemuogėmis turėtų nukelti į euforiją.
- Vanduo atsigaivinimui su uogomis, citrinomis, apelsinais, arbūzais ir visomis kitomis variacijomis.
- Filmų vakaras po atviru dangumi nr.2. Pirmasis jau buvo praeitą šilumos sezoną.
- Astos „Snickers” pyragas.
- Tikras, kvapnus ir kupinas skonių maisto turgus. Porą tokių Londone aprašė Jurgina.
- + Jurgitos naminiai makaronai. Jos maisto fotografijos įjungiančios fantaziją.
- Sūrio sausainiai su rūkyta paprika jau seniai laukia savo eilėje. Juos užtikai pas Eglę.
- Žirnelių košė garnyrui, kurią naudojo Savaitgalio rendez-vous.
- Apsilankyti naujoje „Tie kepėjai” parduotuvėje.
- Išgerti kavos „Cukatose„.
~
Vienas iš paskutinių filmų, kurį mačiau – „Toast” (2010). Tai pasakojimas paremtas kulinaro Nigel Slater autobiografine novele. Neskirčiau filmui aukščiausio balo, nes jei nesi maisto fanas, mylėtojas ar bent šiek tiek prijaučiantis, jis gali pasirodyti be galo nuobodus ir be įtraukiančio siužeto, tačiau verta jį pažiūrėti vien dėl skrebučio su sviestu akimirkų ir tobulo citrininio pyrago su morengu.
Pastaruoju metu kaupiu įvairių užkandžių idėjas. Šie keksiukai su dešrelėmis gan pikantiško skonio: švelniai saldūs, tačiau ir švelniai aštrūs, o dešrelės prideda visiems puikiai žinomo skonio iš bandelių su dešrelėmis. Mama pripažino, jo jie puikiai tiktų užklupus svečiams. Pirma partija namiškiams – vakariniam pasiarbatavimui, pasišnekučiavimui. O kita jau keliaus į tolesnius vandenis. Draugai, laukit : )
KEKSIUKAI SU DEŠRELĖMIS
Pagal: Happy Good Time Blog
10 keksiukų:
- 2 stiklinės (~ 400 g) miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 2 kiaušiniai,
- 1 stiklinė (~ 200 ml) pieno,
- 1/3 stiklinės aliejaus,
- 1/4 stiklinės cukraus,
- žiupsnelis druskos,
- 1/3 a. š. kajeno pipirų,
- 1 a. š. džiovinto baziliko,
- sauja smulkiai tarkuot sūrio,
- nedidelis pakelis pieniškų dešrelių.
1. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, baziliką.
2. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, pieną, aliejų ir cukrų. Iš lėto įplakti miltų mišinį.
3. Į tešlą kruopščiai įmaišyti sūrį.
4. Tešla išpilstyti į keksiukų formeles. Patariu taip pat naudoti popierinės formeles, kadangi dėl sūrio, jie tampa lipnesni ir gali būti sunku išimti iš formelių tik pateptų sviestu.
5. Dešreles supjaustyti tokio ilgio, kaip keksiukų formelių gylis. Pilti tešlos šaukštą ir į vidurį įsmeigti/įstatyti dešrelės gabalėlį. Į kiekvieną dėjau pusantro gabalėlio dešrelės.
6. Kepti 180 ‘C ~ 30 min. Stebėkite kepant, kai viršus bus švelniai apskrudęs, parudavęs – išimkite. Jei per ilgai kepsite, keksiukai taps sausi.
7. Patiekti šiek tiek atvėsintus. Skanūs tiek karšti, tiek šalti.
***
Šiek tiek skambios meilės:
Isbandziau. Gavosi labai minksti ir skanus, tik gal man siek tiek per saldus. Taigi kita karta cukraus desiu maziau. Aciu uz gera recepta.
Erika, šaunu, jog pavyko!