Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2013-02-24

Keksiukai su sviestiniu morenginiu kremu


keksiukai

KEKSIUKAI SU SVIESTINIU MORENGINIU KREMU
Kremo receptas: Call me cupcake

~ 18 keksiukų

Keksiukams:

  • 200 g kambario temperatūros sviesto,
  • 200 g cukraus,
  • 4 kiaušiniai,
  • 350 g miltų,
  • 2 a. š. kepimo miltelių,
  • 9 v. š. grietinėlės,
  • žiupsnelis druskos.

Kremui:

  • 5 kiaušinių baltymai,
  • 200 g kambario temperatūros sviesto,
  • 175 g cukraus,
  • keli šaukštai trintų uogų.

Gaminimas

Keksiukai:

1. Sviestą, cukrų ir kiaušinio trynius išsukite iki purumo. Įplakite grietinėlę ir druską.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įplakite į tešlą. Tešla bus labai tiršta.

3. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Įmaišykite šaukštu į tešlą 1/3 baltymų, tuomet kitą 1/3 ir galiausiai paskutinį trečdalį. 

4. Dėkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos į vieną formelę. Kepkite 170’C 30 – 40 min., kol viršus ims tapti auksinis. Kad įsitikintumėt, jog keksiukai tikrai iškepę, patikrinkite juos mediniu pagaliuku.

Kremas:

1. Sumaišykite baltymus su cukrumi. Dubenį su jais uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite šluotele, kol cukrus ištirps. Būkite atidūs, kad kiaušinis neimtų kepti. 

2. Nukelkite dubenį nuo puodo ir elektriniu plaktuvu plakite, kol baltymai taps standūs. Tai užims ~10 min. ar dar ilgiau. Leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros. Manoji atvėso beplakant.

3. Supjaustykite sviestą nedideliais gabalėliais, maždaug po 1 valgomąjį šaukštą. Įplakite į baltymus po vieną gabalėlį, dėkite kitą gabalėlį tik tuomet, kai prieš tai įdėtas gerai įplaktas. Pradžioje gali atrodyti, jog baltymas praranda savo standumą, tačiau įplakus visą sviestą, masė taps standi. Kuo ilgiau plaksite – tuo geriau.

4. Galiausiai įplakite trintas uogas, tačiau jos nėra būtinos. Sudėkite kremą į konditerinį maišelį ir puoškite atvėsusius keksiukus.

Pastabos:

  • Keksiukus galite gardinti citrinos ar apelsino žievelėmis, uogomis, šokoladu.
  • Keksiukus puoškite tik gerai atvėsusius, jei nenorite, kad kremas imtų lydytis.
  • Puošybai nebūtinas konditerinis maišelis, puikiai tai galite padaryti šaukštu, mentele ar šakute.
  • Pabarstukai keksiukams suteikia žaismingumo ir šventiškumo, tačiau šiltuoju metu rekomenduoju puošti natūraliai – uogomis ir vaisias iš sodo, taip pat valgomomis gėlėmis. 
  • Kremą galite dažyti maistiniais dažais, bet natūraliau ir sveikiau naudoti trintas uogas, uogienes, sultis. 
  • Jei iš pirmo karto neišraitėte kremo gražiai, galite jį nuimti ir mėginti dar kartą. Nemažai video galite rasti youtube įrašę į paieškos langelį „cupcakes frosting tutorial„.

keksiukai

***

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Keksai ir keksiukai, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI

« Sūdytos karamelės pudingas
Apelsininis morkų pyragas »

Comments

  1. Karolina says

    2013-02-24 at 13:54

    O būtina ant garų tirpinti tą cukrų su baltymais? Gal galima tiesiog dėti cukraus pudrą ir nereiks tirpint?

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-02-27 at 23:02

      Negaliu teigti, jog negalima, kadangi neesu bandžiusi kitokio būdo, tačiau man išplaktas baltymas būtent tokiu būdu buvo standesnis ir plakėsi ilgiau. O šio kremo esmė – kuo daugiau plakti – tuo geriau. Be to, šitaip ištirpinant cukrų, jis pasiskirsto daug tolygiau.
      Jei pabandysi trumpesniu keliu, būtų įdomu sužinoti rezultatą.

      Atsakyti
  2. Laima says

    2013-02-25 at 01:01

    keksiuuuukai yra mano silpnybė, o dar su tuo kremu ant viršaus. atrodo mmmmmm
    paimsiu vieną dieną ir išmėginsiu 😉

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-02-27 at 23:03

      Aš irgi taip ilgai sakiau „vieną dieną”, kol ta diena tiesiog ėmė ir atėjo. Kaip koks įkvėpimas 🙂

      Atsakyti
  3. Inga says

    2013-02-28 at 19:24

    O gal žinote, ką ne taip padariau, kad man dedant sviestą, ėmė baltymas ir susileido 🙁 Gal per mazai buvau jį išplakusi?

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-03-01 at 00:21

      Baltymas turėjo sumenkti, tačiau sudėjus visą sviestą, masė turėjo būti tvirta ir turėti morenginio skonio.

      Atsakyti
  4. Justėėė says

    2013-04-22 at 20:34

    Turiu klausimuką… O kiek keksiukų gaunasi? Ir dar vienas klausimukas: ar keksiukai drėgni ir mikšti? Nes noriu tokio recepto, kuriame būtu būtent tokie keksiukai, nes kiek bandžiau visi kieti ir sausi…

    Atsakyti
    • marrti says

      2013-04-22 at 21:52

      Juste, keksiukų gaunasi maždaug 18 vienetų. Jie nėra labai drėgni, bet vis tiek minkšti. Galbūt tavo keksiukų problema būna ta, jog juos perkepi, todėl jie būna kieti ir sausi?

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.