Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2012-03-25

Klasikiniai vafliai

Dar dabar pamenu, kaip visai maža būdama laižydavau skanumynų tešlas iš dubens. Ir tikrai daug kas man pritartų, jog viena skaniausių tešlų – traškių, sviestinių vaflių, kuriuos dažnai kepdavo mamos ir tetos mokyklinėms šventėms nusinešti. Pirmieji jie ir dingdavo iš pintinių.

Namuose tešlą maišydavo bobutė, o aš vis smaližiaus pirštu kabindavau tešlą ir sukdavau dar karštus vaflius į gražius ritinius ar kūgius. Ir kiekvieną kartą, kai visa tešla jau būdavo iškepta ir pateikta trapių skanėstų forma, man akyse pasirodydavo nusivylimas – „tik tiek? Juk čia tik keletas, pora akimirkų ir neliks.“ Taip ir šį kartą. Iškepiau, pažiūrėjau ir tas pats nusivylimas – man du, tam du, anam… ir nieko nelieka.

Bet tas nuostabus saldus vaflių kvapas, smaližių sukinėjimasis aplink ir pirštai tešloje verti stovinėjimo ir kantrybės prie senus laikus menančios vaflinės.

KLASIKINIAI VAFLIAI
Receptas: iš prisiminimų 

vidutinė pintinėlė vaflių:

  • 200 g sviesto,
  • 1 stiklinė (~180 g) cukraus,
  • 2 stiklinės (~ 200 g) miltų,
  • 5 kiaušiniai,
  • 1 a. š. vanilinio cukraus,
  • 1 a. š. brendžio. 
1.   Išlydyti sviestą ir palikti atvėsti.
2.  Dubenyje gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, brendžiu ir vaniliniu cukrumi. Įplakti miltus. 
3.  Supilti pravėsusį sviestą ir dar kartą gerai išplakti.
4.  Įkaitinti vaflinę. Patepti jos vidų sviestu (geriausia tai daryti sviestą laikant sviesto popieriuje), dėtį didelį šaukštą tešlos, uždaryti. Jie kepa gan greit, tad vis žvilgtelėkit šiek tiek pakėlę viršų. Išimkite ir susukite. O tuomet kartokite iš naujo: svietas, tešla, keletas sekundžių vaflinėje ir vynioti.  
Pastabos: vaflius vyniokite iš kart išėmę, kol jie dar karšti. Jei norite traškesnių vaflių, galite pamėginti įdėti porą šaukštelių krakmolo.

Linksmiausia ir patogiausia šį darbą dirbti dviese – vienas kepa, kitas susukinėja.

Skanaus.

***

on repeat:
Naujas atradimas iš Ukrainos. Viena gražiausių mano girdėtų vaikiškų lopšinių.

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Google
  • Spausdinti

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Kiti desertai, RECEPTAI, Sausainiai

« Spaghetti su pievagrybiais
Vafliniai indeliai su ledais »

Comments

  1. gpmagija says

    2012-03-25 at 21:20

    Pas mus paprasčiau – 200g miltų, 200g cukraus, 200g sviesto ir 5 kiaušiniai. Ir būtinai viskas matuojama tarybine sugraduota matavimo stikline. Mano svajonė tokią vaflinę nusipirkt, nors nežinau kiek aš ją naudočiau realiai. Ji juk elektros turbūt daug ima, o ir ne kasdien tokius vaflius kept išeitų :]]

    Atsakyti
  2. marrti says

    2012-03-25 at 21:24

    Vanilės ir brendžio jau pati šiek tiek pridėjau : ). Bet receptai galima sakyti analogiški. Tik aš nesugraduota, o ta paprasta tarybine stikline matavau. Neįsivaizduoju kiek elektros ima, bet kaista tai žvėriškai : )

    Atsakyti
  3. Jurgita says

    2012-03-25 at 21:32

    granionij stakan rusiška senovinė stiklinė vadinas, turiu ją vilniuj – nepamainomas dalykas kokius miltus ar cukrų matuojant 🙂 o vafliai – klasika, visa mano vaikystė.

    Atsakyti
  4. citrinairbulve says

    2012-03-25 at 22:16

    Aš irgi mamos užmaišytą valflių tešlą slapta pirštais kabindavau 🙂 Ir į mokyklą valflius nešdavau, tikrai pamenu. Kartą mama juos įdarė konditeriniu kremu ir papuošė spanguolėmis, kaip mat neliko 😀 jau seniai juos valgiau… labai norėčiau… 🙂

    Atsakyti
  5. Jur says

    2012-03-26 at 21:07

    Labas:)
    cia vel as su savo muzika…
    ne, receptai man irgi patinka:)
    as daznai pasiilgstu naujos muzikos pojuciu, nemoku ieskoti – kaip randi ir klausais muzikos, kur atrasti, kaip klausytis muzikos – kokie tavo saltiniai?
    radijas? cd? kazkokie forumai? festivaliai?
    kaip rasti naujus ausiai mielus autorius?
    kol kas man vienas tokiu saltiniu – sitas blogas

    Atsakyti
  6. marrti says

    2012-03-26 at 21:48

    Jurgita, kaip aš mėgstu senus patikimus daiktus, kad ir tokias matavimo stiklines 🙂

    Citrina ir bulve, o, konditerinis kremas! Jau svajoju apie tą kremo skonį…

    Jur, o, toks rimtas klausimas. Bet viskas labai paprasta 🙂
    1. Youtube. Užsiregistruoji, kuri savo playlistą, subscribe’ini tau patinkančius kitus youtube narius ir pan. Naršai iš to ką siūlo pats youtube šonuose ir pan.
    2. Blog’uose galima aptikti šį tą įdomesnio, tarkim manomuzika.lt rembomusic.com.
    3. Kartais radijas zipfm, opus3 pakiša kažką gero.
    O ir šiaip draugai klauso panašios muzikos. Tiesiog kaip ryte pasitikrinu el.paštą, žinias ar orus, taip ir muzikos naujienas peržvelgiu. Natūralus ritualas 🙂 vėliau atrandi tau patinkančius atlikėjus, žiūri ką naujo jie turi, kokie remix’ai ir t.t. Nežinau ar padėjau, bet tai tiesiog įsigyveni į tai.

    Atsakyti
    • Jur says

      2012-03-31 at 19:39

      Aciu!
      Tikrai padejo – mano fantazija situo klausimu nebuvo tokia isradinga:)

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Orkaitėje kepti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

loading Atšaukti
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.