Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2014-12-21

Kriaušės virtos vyne su ledais ir karamelizuotais migdolais

kriauses virtos vyne skanios dienos
Šventės nėra apie maistą, apie naujus patalus silkei, keletą rūšių karšto, 7 skirtingas mišraines, desertus ir sunkumą pakilti nuo stalo, kur vos telpa asmeninė lėkštė maistui įsidėti. Dairausi aplinkui ir džiaugiuosi, kai matau, jog ši prigaminti kuo daugiau tradicija ima iš dalies sklaidytis. Keičiasi kartos, meniu sudaromi racionaliau, neperkraunant stalo, pasiliekant energijos ne tik suvirškinti visą mėsą, mišrainę ir dar mielinį kepinį, bet ir nuveikti kažką gražaus. Pamatyti kažką gražaus. Pabendrauti apie kažką gražaus.

Prie švenčių stalo gera pasidalinti skanesniu kąsneliu, užuosti prieskonius ir keptus gardėsius, tačiau nepersistenkite. Neužkraukite savęs perdėtu rūpesčiu, jog atsisėdę prie Kūčių stalo nenorėsite nei ruoštų valgių, nei turėsite energijos. Na ir kas, kad visi girs jūsų naujas salotas. Užteks vienų – dviejų naujų, kitos tris palauks kitų metų. Prie bendro stalo, žvakių šviesos, svarbiausia pasidžiaugti tais, kurie dar šalia. Tais, kurie susirinko čia ir dabar. Pasidalinti istorijomis, kas jums teikia laimės, geriausiais metų įvykiais ir atverti šiek tiek širdies. Dažnai draugams teikiame daugiau dėmesio nei namiškiams, tad tai proga suartėti ir neteisti.

Pakilę nuo Kūčių stalo neskubėkite įsijungti televizoriaus ir žiūrėti iš anksto nufilmuotų kalėdinių žyburėlių ir filmų, kuriuos jau tikrai esate mate. Atsiverskite šeimos albumus. Papasakokite prisiminimų istorijas, priminkite vaikams ką jie mato nuotraukose, jei kai kurių tarp jūsų jau nėra. Sudarykite bendrų veiklų sąrašą, ką žadate nuveikti kitais metais drauge. Surašykite ne tik bendrus kompromisinius norus, bet ir tuos, kuriuos įgyvendinti jums gali padėti šeima. Išsitraukite stalo žaidimus, šeimos video juostas, parašykite laiškus patys sau kitiems metams, pabūkite kartu IŠ TIKRŲJŲ. Ne fiziškai šalia, dvasiškai kartu.

Bent jau man kartais sunku prabelsti tą kevalą, kuri užsiauginu rečiau bendraudama ar galvodama, jog tam tikri dalykai liks nesuprasti. Bet patikėkit, koks geras širdyje jausmas, kad gali išsilukštenti iš to riešuto ir pamatyti, kaip iš tiesų visi gyvename. Kaip gera atpalaiduoti mintis ir apkabinti vienas kitą. Tapti vėl artimu su tikrai tau artimu.

Galbūt kai kurių šventės nėra didelės, prie stalo sėdite dviese ar trise. Bet tai nei kiek nesumažina švenčių dvasios. Jei turite draugų, kurie neturi su kuo sutikti švenčių, pakvieskite juos prie bendro stalo. Pasidalinkite šiluma. Tokia to esmė. Ne maistas – o dvasia. Šventės vyksta namuose, bet tai nereiškia, jog turime užrakinti duris.

Ir tai visai nesusiję su religija, tikėjimu ar kažkokiomis nuostatomis. Tai bendros žmogiškumas, kuris daro mus laimingais. Daro mus geresniais, padeda mums nuversti kalnus.

Bent dalį laiko, kurį skiriate maistui, skirkite atsipalaidavimui. Sustokite ir kartu visi išgerkite arbatos puodelį. Pagalvokite, ką galite nuveikti po vakarienės.

Juk ar tikrai šventė, jei tiesiog pavalgysite? Pavalgome juk kiekvieną dieną.

Šventės neturi būti tobulos, šventės turi būti tikros.

Tad iš visos širdies linkiu Jūsų namams malonaus ir šilto pasiruošimo šventėms.

kriauses virtos vyne skanios dienos

kriauses virtos vyne skanios dienos
Šios kriaušės virtos vyne lengvai paruošiamos, įspūdingai atrodo, o likusį vyną, kuriame virė kriaušės, galite patiekti nedidelėse taurelėse, kaip gėrimą. Receptui rinkitės skanų ir gerą vyną bei standžias, nepernokusias kriaušes. Ši variacija, tik viena iš daugelio – rinkitės prieskonius, kurie po ranka, o vietoj raudono vyno puikiausiai tinka ir baltas. Vienas iš tų receptų, kai galite nebijoti eksperimentuoti.

Kriaušės virtos vyne.
Patiekiamos su ledais ir karamelizuotais migdolais

5 porcijoms:
Kriaušėms:
  • 5 vidutinio dydžio kriaušės,
  • 500 ml raudono pusiau saldaus vyno,
  • 250 ml vandens,
  • 1 apelsinas,
  • 3 cinamono lazdelės,
  • 1 vanilės lazdelė,
  • 5 gvazdikėliai,
  • 6 juodųjų pipirų žirneliai,
  • 3 anyžiaus žvaigždutės,
  • 3 v. š. medaus,
  • 3 v. š. rudojo cukraus.
Migdolams:
  • sauja migdolų plokštelių,
  • 2 v. š. cukraus.
Patiekimui:
  • vaniliniai ledai.
Gaminimas:
Kriaušės:
1. Kriaušes nulupkite, šiek tiek nupjaukite apačią, kad ji taptų plokščia ir būtų įmanoma pastatyti vaisių stačiai.
2. Sustatykite kriaušes į nedidelį puodą. Sudėkite visus prieskonius, medų ir cukrų. Įdėkite nupjautą pusės apelsino žievelę (stenkitės, kad patektų kuo mažiau baltos odelės dalies, kuri prideda kartumo). Išspauskite apelsino sultis, supilkite vyną ir vandenį. Užkaiskite ant ugnies, užvirus virkite apie 30 min., kol kriaušės suminkštės, tačiau dar išlaikys formą.
3. Išvirusias kriaušes ištraukite iš puodo. Leiskite atvėsti, kad galėtumėte išlaikyti rankose.
4. Atvėsusias kriaušes kelis kartus peiliu perpjaukite išilgai, tačiau visiškai neperpjaukite – kriaušė link kotelio turi likti vientisa. Padarykite maždaug 5 pjūvius, kad kriaušė gražiai išsiskleistų.
5. 200 ml skysčio, kuriame virė kriaušės, įpilkite į mažesnį puodą. Įdėkite papildomus 2 v. š. cukraus ir kaitinkite kol skysčio sumažės dvigubai, o masė panašės į sirupą.
Migdolai:
1. Migdolų plokšteles sudėkite į keptuvę. Trumpai šiek tiek pakepinkite. Suberkite cukrų ir jam imant lydytis mentele pamaišykite riešutus su susiformavusia karamele. Kai plokštelės įgauna gražų auksinį/karamelinį atspalvį, nukaiskite nuo ugnies ir paskleiskite jas ant sviestinio popieriaus, kol sustings.
Patiekimas:
1. Į stiklinę dėkite vanilinių ledų kaušelį, šalia išskleistą kriaušę. Ant viršaus užpilkite vyno sirupo ir pabarstykite karamelizuotais migdolais.

kriauses virtos vyne skanios dienos

kriauses virtos vyne skanios dienos

kriauses virtos vyne skanios dienos

 •••

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Desertai induose, Kalėdos, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI

« Vanilės ekstraktas | Dovanų metas artėja
Šaldytų uogų ledai »

Comments

  1. Jurgita says

    2014-12-21 at 14:05

    pasaka, kaip gražu!

    Atsakyti
    • Marta says

      2014-12-22 at 11:19

      Ačiū, Jurgita! Šventiškos nuotaikos.

      Atsakyti
  2. Skaitytoja says

    2014-12-22 at 18:44

    Koks nuosirdus irasas. Silta ir gera buvo skaityti. Ramiu ir jaukiu svenciu 🙂
    P.S. Receptas taip pat nuostabus 🙂

    Atsakyti
    • Marta says

      2014-12-27 at 10:23

      Ačiū 🙂 malonu, jog yra skaitančių.

      Atsakyti
  3. Agnė says

    2014-12-22 at 20:47

    Labas, Marta. Likau sužavėta tavo deserto nuotraukomis. 🙂 Ar galiu paklausti kokį fotoaparatą naudoji?

    Atsakyti
    • Marta says

      2014-12-27 at 10:27

      Agne, fotoaparatas D5100 + objektyvas 50 mm. Bet ne viskas tik čia 🙂 aš taip pat pasigaminusi baltas plokštes atspindžiui, gero apšvietimo metu darytos ir keletas kitų dalykų.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.