Yra ne vienas produktas, turintis jam puikiai tinkančią porą, kuomet vos iš dviejų produktų, gali turėti šį tą tikrai skanaus. Galbūt tai daugiausia vaikystės skoniai ir patys paprasčiausi ir genialiausi patiekalai, kaip kad: agurkas + medus, žemuogės + pienas, duonas + svietas, virtas kiaušinis + krienai, pomidoras + druska, virtos bulvės + kefyras, kruopos + sviestas ir žinomas – rabarbarai + cukrus.
Su rabarbarais mano istorija trumpa – šalia namų jie nė velnio neauga ir virtuvę pasiekia tik kai užklysta iš kitų sodų. Daugiausiai juos esu valgiusi pamirkant kotą į cukrų ir vos kelis kartus ragavusi pyragą, kompotą ar kitą patiekalą. Šiuos rabarbarus atsigabenau iš Pauliaus mamos ir panagrinėjus ką gero su jais galima nuveikti – pasirinkau sirupą. O iš sirupo – kokteilį ir ganėtinai originalų derinį su bazilikais. Du vyrai sakė, kad galėtų tokį gerti ir gerti. Buvo tuomet karštosios dienos, o šis gėrimas ir saldus, ir gaivus, ir labai vasariškai kvepiantis.
Dar iš rabarbarų gaminsiu džemą su rozmarinais, šviežiai itališkai ar prancūziškai duonai pagardinti kartu su rikota. Bet šios savaitės akcija namuose – nevalgyti produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, miltų ir pieno. Tad teks palaukti. O mini savaitiniai/mėnesiniai iššūkiai pagyvina kasdienę rutiną namuose, tenka įvesti naujus įpročius. Pavyzdžiui, vienas sėkmingiausių eksperimentų – kiekvieną vakarą bent po puslapį knygos. Tarsi tarpusavio žaidimas ir komandinė veikla.
Greit vėl bus šilta, kaitins saulė. Nulakuokit kojų nagus ryškia vasariška spalva, išsitraukite skrybėlaites ir gerkite kokteilius. Nors ir nuo pirmadienio.
RABARBARŲ SIRUPU IR BAZILIKO KOKTEILIS
Sirupui (~ 300 ml):
- 3 stambūs rabarbarų stiebai,
- 1 apelsino sultys,
- 100 ml vandens,
- stiklinė cukraus.
Kokteiliui (1 stiklinei):
- 5 v. š. rabarbarų sirupo,
- taurelė spanguolių trauktinės,
- keletas kvapių baziliko lapelių,
- gazuoto mineralinio vandens,
- rabarbaro stiebas (papuošimui),
- ledo.
Paruošimas:
1. Sirupui supjaustykite nedideliais gabalėliais rabarbarų stiebus, sudėkite juos į puodą. Supilkite apelsino sultis, vandenį ir cukrų. Viską užvirkite ir kaitinkite kol cukrus pilnai ištirps, rabarbarai suminkštės, o sirupas ims tirštėti (maždaug 20 min.).
2. Kokteiliui paruoškite dailią stiklinę, įdėkite rabarbaro stiebą, atpjautą pagal stiklinės aukštį, supilkite sirupą, trauktinę. Įberkite pusę stiklinės ledo, sudėkite baziliko lapelius ir viską užpilkite mineraliniu vandeniu.
Patiekite karštą vasaros dieną. Prieš geriant pamaišykite rabarbaro stiebeliu visą gėrimą. Kokteilis labai gaivus ir lengvas. Gal netgi šiek tiek mergaitiškas.
Patarimai:
- Manieji rabarbarai buvo žaliais kotais, tad sirupas gavosi gelsvos spalvos. Jei turėsite raudonus rabarbarus – sirupas bus gražios tamsiai rožinės spalvos ir suteiks dar daugiau žavesio kokteiliui.
- Šiam kokteiliui galite paeksperimentuoti ir su kitomis trauktinėmis – pavyzdžiui namine svarainine.
Atradau Glass Animals kolegės parodymu ir negaliu atsidžiaugti.
Parašykite komentarą