Te pasakysiu, kad ruduo geras. Su knygomis, mokslais, konferencijų lankymu bei papildomais kursais internetu. Virtuvėje komfortiškas maistas, daug obuolių, naujas prancūziškas kavos presas ir keletas sūrių. Apie gyvenimą ir įžvalgas kitą kartą.
—————————————————————————————————————————————————————
ŠOKOLADINIAI KAVOS SAUSAINIAI
Receptas: Easy Baked
1 puodelis – 250 ml
8 skardos arba tikrai daug sausainių:
- 230 g sviesto,
- 1 1/2 puodelio cukraus,
- 2 kiaušiniai,
- 3 a. š. tirpios kavos,
- 1 a. š. vanilinio cukraus,
- 1 v. š. viskio,
- 2/3 puodelio kakavos miltelių,
- 3 puodeliai miltų,
- 1/2 a. š. druskos,
- 1/2 a. š. kepimo miltelių.
Gaminimas:
1. Dubenyje išsukite sviestą ir cukrų iki purumo.
2. Įplakite kiaušinius ir kakavą. Kavą, vanilinį cukrų ir viskį sumaišykite ir maišykite kol kava ištirps. Tuomet įplakite į sviesto masę.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Dėkite po šiek tiek miltų į masę ir maišykite. Galiausiai sudėkite viską ir užbaikite tešlą minkyti rankomis.
4. Paruoštą tešlą įsukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.
5. Atšalusią tešlą plonai iškočiokite ant miltuoto paviršiaus. Išspauskite jūsų norimos formos sausainius ir dėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos.
6. Kepkite 180 ‘C, 8 min. Atvėsinkite ant grotelių.
Pastabos:
- Sausainius galite kočioti tokio storio, kokio norite, tik nuo to priklausys kepimo laikas – nuo 8 iki 11 min.
- Tokie sausainiai būtų labai šauni dovana, ypač vieną kraštą padengus baltuoju šokoladu ar mėgstamu glajumi.
——————————————————————————————————————————————————————————
Parašykite komentarą